burghie pentru metal

( numărul de produse: 8 )

BURGHIE PENTRU METAL

 

O mașină de găurit metalică este un instrument indispensabil atât în atelierul profesional, cât și în trusa de scule a meșterilor casnici. Acesta vă permite să pregătiți o gaură, adică una care nu necesită lucrări suplimentare. Burghiele metalice sunt fabricate din oțel de mare viteză cu abrevierea tehnică HSS (high-speed steel). HSS se caracterizează prin elementele sale de aliere, care conferă burghiului parametrii de prelucrare potriviți. Mașinile de găurit pentru metal se disting și prin unghiul burghiului, astfel încât acestea pot fora în materiale de diferite durități și texturi. În ceea ce privește mandrina, se face o distincție între mandrinele cilindrice standard ?și burghiele cu montare hexagonală și așa-numitul con Morse.

 

În ceea ce privește metoda de construcție, se face o distincție între

 

Burghie solide - realizate dintr-o singură bucată de oțel de mare viteză.

 

Mașini de găurit combinate - sunt realizate prin îmbinarea, adică prin sudare, a două bucăți de metal (tijă și piesă de prelucrat).

 

Mașini de găurit pliabile - sunt mașini de găurit cu inserții interschimbabile care pot fi schimbate cu mai multe inserții de tăiere.


În ceea ce privește modul de fabricare a burghiului, se face o distincție între burghie frezate și burghie laminate. Cu toate acestea, cea mai frecventă împărțire a burghielor este în funcție de materia primă din care sunt fabricate:

 

Burghie HSS - fabricate din oțel de mare viteză cu adaosuri de argint.

 

Burghie HSS pentru aplicații speciale - fabricate din oțel călit de mare viteză cu un grad foarte ridicat de duritate.

 

Burghie din titan - corp de sculă din oțel HSS, acoperit suplimentar cu nitrură de titan.

 

Burghie din cobalt - un amestec de oțel rapid și până la 8% cobalt.

 

Burghie conice - fabricate din oțel industrial de mare viteză.

 

Burghie din carbură de tungsten - fabricate din oțel cu crom vanadiu, acoperit cu carbură de tungsten.

 


În funcție de tipul de material în care veți găuri, va trebui să alegeți unghiul corect al vârfului burghiului. Selectarea unghiului corect al vârfului va accelera munca și va crește performanța burghiului. Atunci când se lucrează pe metal moale, este suficientă o burghie ascuțită la un unghi de 49°, în timp ce fiecare grad mai mare de duritate a materialului crește proporțional unghiul de ascuțire al burghiului. Cu cât metalul este mai dur, cu atât mai mare este unghiul - se recomandă un unghi de 88° pentru metale dure.

IdoSell Trusted Reviews
4.61 / 5.00 119 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-15
Produse de top multumim
2024-09-14
Totul a fost perfect!
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel