burghie pentru lemn

( numărul de produse: 11 )

BURGHIE PENTRU LEMN

 

Mașinile de găurit pentru lemn sunt utilizate pentru a găuri în lemn, materiale similare lemnului, plăci de mobilier și placaj. În special, există burghie de înfășurare, burghie pentru paleți și burghie pentru conserve (burghie de centrare, sedniki). Lemnul este un material relativ moale, astfel încât se poate face o gaură în el cu aproape orice burghiu. Din păcate, un tip greșit de burghiu poate deteriora lemnul și poate provoca lovituri și crestături. Burghiele pentru găurirea în lemn se caracterizează printr-o muchie de tăiere centrală - adâncimea de găurire poate fi determinată cu ajutorul unui dispozitiv de găurire, care previne alunecarea accidentală a sculei la începutul găurii și asigură uniformitatea găurii forate pe toată adâncimea acesteia. În plus, burghiele pentru lemn au un unghi și o geometrie a vârfului diferite în comparație cu burghiele pentru metal - astfel încât acestea sunt mai potrivite pentru structura eterogenă și fibroasă a lemnului.

 

Cheia pentru a găuri corect în lemn este simțul - deoarece turația și presiunea nu trebuie să fie prea mari. La viteze mari, burghiul se supraîncălzește și devine opac, ceea ce poate duce chiar la arderea marginilor. Atunci când găuriți, burghiul trebuie, de asemenea, să fie retras din când în când pentru a scăpa de firele care se pot lipi și bloca. Pentru găurirea în lemn se folosesc diferite burghie, în funcție de scopul urmărit. Acestea pot fi burghie clasice sau burghie lungi, cu lungimi ale tijei de 400 mm, 600 mm sau 1000 mm. Burghiele spiralate pentru lemn sunt cel mai popular și versatil tip - au un diametru de 3 până la 30 mm și seamănă cu burghiele metalice.

 

Burghiele cu lamă, burghiele drepte, cunoscute și sub numele de burghie cu pană, sunt utilizate pentru găuri mai mari - de la 10 la 40-50 mm în diametru. Acestea sunt în formă de lamă, cu lamele poziționate perpendicular pe suprafața lemnului și împărțite de o lamă de centrare. Deschizătoarele sunt burghie pentru găuri mai mari (14 până la 127 mm) - au formă de inel, cu dinți de tăiere pe o parte și un dinte central. Acestea taie un contur circular și, prin urmare, sunt mai potrivite pentru găurile de trecere, cum ar fi în panourile de sub mobilierul de birou pentru rețelele de cabluri. Cu toate acestea, pentru o gaură mare, cu fundul plat și centrul forat, o mașină de găurit va funcționa bine pentru a îndepărta întregul volum al găurii.

IdoSell Trusted Reviews
4.61 / 5.00 119 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-15
Produse de top multumim
2024-09-08
Super produse și livrare rapidă! Succes în continuare!
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel