foarfece de grădină și foarfece telescopice

( numărul de produse: 7 )

SECTOARE

 

Pentru o creștere adecvată a copacilor și arbuștilor, pe lângă factori precum soarele și irigarea adecvată, sunt necesare și o îngrijire adecvată și o tăiere regulată a ramurilor. Acest lucru le menține în stare bună și previne răspândirea condițiilor de boală. Acest tip de întreținere garantează că arborii și arbuștii nu se extind prea mult - nu trebuie să vă faceți griji că vor ajunge la cablurile de electricitate sau că rafalele de vânt vor doborî ramurile pe proprietate, pe drum sau, mai rău, pe casă. Foarfecele de grădină este perfect pentru acest rol și ajută la îndepărtarea rapidă și ușoară a crengilor nedorite. Foarfecele de grădină este ideal și pentru modelarea arbuștilor ornamentali. Printre foarfecele de grădină disponibile la vânzare se numără m.în. model telescopic, foarfece sau nicovală.

 

Este important să se potrivească foarfecele de grădină la diferite tipuri de tăieturi. De exemplu, pentru tăierea arborilor foarte tineri, se folosesc următoarele metode foarfecă scurtăiar pentru garduri vii sau ramuri mai groase este mult mai bine să alegeți o foarfecă de tăiat cu două mâini. Foarfeca de foarfecă este cunoscută și sub denumirea de sector de pârghie - are două lame care asigură o tăiere precisă. Disponibil în versiuni cu una sau două mâini. Acestea sunt unelte ideale pentru a modela un gard viu atunci când nu aveți un sector electric. Foarfecele de grădină, pe de altă parte, are doar o singură lamă și nu este la fel de precis ca foarfecele de grădină cu foarfecă. Disponibil și sub formă de foarfecă cu mâner reglabil. Foarfecele de tăiat cu nicovală va ajunge fără efort la copacii înalți sau la gardurile vii.

 

Din punct de vedere al mărimii și al razei de acțiune, foarfecele de grădină se împart în

 

 

foarfecă de tăiat scurtă - mic, de obicei cu o singură mână


foarfece de grădină lung - cu două mâini, pentru tăierea ramurilor mai groase - poate fi și un foarfece telescopic cu mâner extensibil (până la 1 m)


foarfecă de tăiat stâlpii - pe un braț prelungitor, lama sa este plasată pe un stâlp, permițând tăierea copacilor înalți fără a fi nevoie de o scară

 

ÎNJURĂTORII

 

Atunci când aveți sarcina de a tăia un gard viu, foarfecele de grădină nu va fi cea mai bună alegere. Securiștii lucrează modelarea și tăierea acestuia se va dovedi dificilă și consumatoare de timp. Unelte mai bune pentru acest tip de muncă ar fi o coasă sau un ferăstrău pentru gard viu, sau pur și simplu o mașină de tuns gard viu. Foarfece sunt mult mai convenabile și permit, de asemenea, tăierea părților superioare ale plantei. Atunci când alegem foarfecele, ar trebui să acordăm atenție în primul rând greutății lor, deoarece putem petrece până la câteva ore de tăiere a gardului viu - în funcție de dimensiunea acestuia. Greutatea este, prin urmare, importantă, deoarece cuțitele prea grele ne vor încorda mâinile și ne vor provoca dureri. Un alt element important care influențează confortul este mânerul, care ar trebui să fie fabricat dintr-un material care să permită foarfecelor să stea bine în mâini. Foarfecele în sine ar trebui să funcționeze fără probleme, astfel încât să nu se blocheze la tăiere.

 

Foarfecele de grădină sunt împărțite în principal în patru tipuri:

 

Manual - cu pârghie sau cu angrenaj. Potrivite pentru garduri vii mici, acestea sunt suficiente pentru tăierea ramurilor individuale, dar nu vor funcționa bine pentru o tăiere precisă și uniformă.


Electric - ideal pentru parcele de dimensiuni medii. Acestea necesită cabluri lungi sau un cablu prelungitor și au avantajul de a nu avea gaze de eșapament și de a produce puțin zgomot. Acestea pot fi utilizate pe braț.


Fără fir - sunt mobile, deoarece nu sunt limitate de niciun cablu. Cu toate acestea, marele dezavantaj este timpul de lucru - acestea funcționează doar timp de aproximativ o oră, astfel încât sunt potrivite doar pentru lucrul pe suprafețe mici sau pentru retușuri cosmetice. Acestea pot fi utilizate cu brațul.


Diesel - se adresează în principal profesioniștilor care taie frecvent un gard viu în jurul unei parcele mari de teren sau într-un parc, de exemplu. Acestea au o putere mare de ieșire, ceea ce asigură o capacitate de lucru uriașă, în plus, pot lucra și pe suprafețe umede. Dezavantajul este reprezentat de gazele de eșapament și de zgomotul pe care îl produc.

 

Atunci când alegeți foarfece, indiferent de tipul lor, este important să acordați atenție câtorva parametri. În primul rând, lungimea lamei, de care depinde viteza de lucru. Foarfecele fără fir și cele portabile au de obicei lame de aprox. 12-28 cm, ceea ce le face ideale pentru arbuști mai mici. Cu toate acestea, pentru plantele mai mari, se recomandă foarfecele de benzină cu lame mai lungi de 50 cm. Rămânând la lame, posibilitatea de a le schimba este oferită de foarfecele fără fir. Schimbarea vârfurilor este foarte ușoară și nu este nevoie de unelte pentru a face acest lucru. Ultimul și cel mai important aspect este siguranța. În timp ce uneltele manuale necesită multă concentrare în timpul lucrului, foarfecele automate sunt echipate cu o serie de caracteristici de siguranță pentru a preveni accidentele. Aceste garanții includ m.în. o frână sau un vârf de cauciuc pe lamă care amortizează contactul cu solul în cazul în care foarfecele cade din mână.

IdoSell Trusted Reviews
4.61 / 5.00 119 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-08
Super produse și livrare rapidă! Succes în continuare!
2024-09-08
Multumut
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel