fierăstraie

( numărul de produse: 6 )

Ferăstraie de grădină sunt un instrument indispensabil pentru îngrijirea arborilor și arbuștilor. Permite tăierea eficientă a ramurilor și lăstarilor și ajunge chiar și în locuri greu accesibile. Atunci când alegeți un ferăstrău de grădină, este important să luați în considerare ce tip de material va fi tăiat cu el. Unghiul dinților și forma dinților și a lamei sunt, de asemenea, factori importanți. Dacă doriți să cumpărați un ferăstrău universal, alegerea recomandată este un ferăstrău cu un pas de dinți de 90°.

 

Pentru tăierea ramurilor se recomandă fierăstraiele cu lama în formă de cârlig, care ajută la curățarea copacului de ramurile tăiate. Lama trebuie să fie din oțel inoxidabil sau oțel carbon - acest lucru va asigura o performanță excelentă la multe lucrări și o tăiere precisă. Ferăstrău de grădină de asemenea, nu trebuie să fie prea greu și trebuie să aibă un mâner confortabil - acest lucru afectează confortul de lucru. O opțiune bună este ferăstrău telescopiccu mâner reglabil, ceea ce face posibilă adaptarea sculei la utilizator și la dimensiunea materialului de tăiat. Ferăstraiele pliabile, al căror mecanism le permite să fie ușor de depozitat și transportat în siguranță, sunt, de asemenea, o opțiune foarte convenabilă - dar acestea sunt recomandate numai pentru ramuri mici și subțiri.

 

Când tăiați ramurile, nu uitați să folosiți echipamente cu lame bine ascuțite. Uneltele contondente pot deteriora plantele și le pot opri creșterea, ceea ce este opusul scopului de a le tăia. La fel de importantă este și tehnica de tăiere și momentul în care se lucrează. Pomii trebuie tăiați între noiembrie și martie, când încă nu și-au pierdut seva. Arbuștii, pe de altă parte, sunt cel mai bine îngrijiți la începutul primăverii. Amintiți-vă, de asemenea, că ferăstraiele de grădină sunt cele mai bune pentru tăierea ramurilor groase și a lemnului uscat; pentru tăierea crengilor mici, este mai bine să alegeți un foarfece de grădină.

 

Tipuri de ferăstraie pentru grădină:

 

Ferăstrău cu arc - ferăstrău universal, ideal pentru grădină, grădină de zarzavaturi sau atelier. Adecvat pentru tăierea lemnului uscat și umed, excelent pentru tăierea ramurilor și crengilor - în special acolo unde spațiul este limitat.


A văzut cu cârlige - conceput pentru tăierea crengilor în locuri greu accesibile. O caracteristică distinctivă este vârful în formă de cârlig, care previne alunecarea fierăstrăului în timpul funcționării și ajută la îndepărtarea ramurilor care au fost deja tăiate.


A văzut drept - are o lamă lungă, din oțel și călit, foarte puternică și rezistentă la deteriorare. Ideal pentru tăierea ramurilor de copac, reparații sau alte lucrări de grădinărit. Mânerul lung permite lucrul fără a folosi o scară.


Ferăstrău pliant - ferăstrău compact pentru o manipulare și depozitare convenabilă și sigură. Cu el se pot tăia ramuri vii și uscate.

IdoSell Trusted Reviews
4.61 / 5.00 119 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-16
Foarte calitative!
2024-09-08
Multumut
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel