măturătoare și perii

( numărul de produse: 34 )

Măturile clasice sunt încă cele mai populare, în ciuda încercărilor de a le înlocui cu mături de grădină, aspiratoare de frunze și alte aparate moderne. O mătură este un instrument de curățenie care vă permite să vă faceți rapid ordine pe alee, în curte sau pe stradă. Sârmele măturii trebuie să fie suficient de flexibile atunci când apăsați peria pe sol, dar nu deformate permanent. Lungimea mânerului ar trebui să asigure o muncă confortabilă, la fel ca și unghiul capului în raport cu solul.

 

TIPURI DE MĂTURĂTOARE

 

Mătură de mesteacăn - constă în crengi de mesteacăn legate. Poate fi așezată pe un băț sau poate sta singură. Are avantajul unui preț scăzut și al unei durabilități ridicate. Crenguțele netede sunt bune pentru a mătura murdăria de pe suprafețe mici, cum ar fi scările, aleile și bordurile. Dezavantajul este aspectul estetic al sculei, care arată primitiv.


Mătură din sorg - confecționată din paie ranforsate, are o împletitură din sfoară și protecție din sârmă. Este ușoară și la îndemână, potrivită pentru a mătura nisipul și frunzele, de exemplu, și pentru a mătura podelele de gresie din casă. Dezavantajul său este zona mică de lucru a instrumentului.


Mătură de stradă - are peri sintetici și o parte largă de lucru. Dedicată nu numai măturatului străzilor, ci și trotuarelor, curților, podelelor din fabrici, atelierelor și altor suprafețe de ciment. Perii artificiali sunt rigizi, rezistenți la pliuri și nu absorb umezeala, ceea ce este foarte important atunci când se curăță suprafețele exterioare. Mătură bine murdăria fină și mai mare de pe suprafețele inegale și aspre.


Mătură din nucă de cocos - o perie de măturat cu o secțiune de curățare realizată din fibre de nucă de cocos. Folosită pentru măturarea suprafețelor în condiții solicitante, suprafața sa de lucru este rezistentă la deformări permanente. Este recomandată în special pentru măturarea teraselor și a altor suprafețe din jurul casei care au fost pavate cu gresie, panouri, etc.


Mături din fibre naturale - se folosește de obicei un amestec de fibre de păr de cal și polipropilenă. Periile cu peri naturali sunt mai scumpe și sunt mai potrivite pentru suprafețe delicate.

IdoSell Trusted Reviews
4.62 / 5.00 112 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-14
Totul a fost perfect!
2024-09-08
Multumut
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel