Ventilatoare electrice
( numărul de produse: 4 )VENTILATOR DE BAIE - ARTICOL MIC, ROL MARE
Ventilatorul de baie este o piesă esențială de echipament pentru camerele sanitare din clădirile rezidențiale și comerciale. O ventilație adecvată ar trebui să fie luată în considerare încă din faza de proiectare a proprietății. Buna funcționare a conductelor de ventilație se traduce prin buna funcționare a întregii clădiri, a interiorului acesteia și a sănătății persoanelor care vor locui în ea. Ca urmare a unei ventilații inadecvate, în timp se va produce umezeală, în special în baie și bucătărie. Ulterior, acest lucru duce la formarea de mucegai și ciuperci, care au un efect negativ asupra organismului uman. Umiditatea are, de asemenea, un efect negativ asupra pereților și a materialelor folosite pentru finisaje. Interiorul se deteriorează încet, iar calitățile sale estetice se deteriorează.
Cea mai comună metodă de curățare a unei încăperi este ventilația gravitațională, prin care aerul viciat este absorbit printr-o grilă conectată la o conductă. O alternativă la aceasta este ventilația mecanică, în cazul în care este necesar un ventilator axial, canalizat sau nu. Ventilatorul curăță treptat camera și face loc pentru aer nou, proaspăt. Ventilatorul va fi utilizat ori de câte ori a fost proiectată o instalație gravitațională sau mecanică. Aceasta va îmbunătăți funcționarea acestuia și îl va face mai funcțional. Marele său avantaj este că poate fi controlat în mod liber, indiferent de vremea de afară. În plus, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la pierderile de căldură atunci când ventilația este în funcțiune. Unitatea de tratare a aerului și recuperatorul compact permit recuperarea căldurii atunci când se eliberează aerul utilizat în atmosferă. Cu ajutorul panoului, putem regla intensitatea alimentării cu aer în funcție de nevoile noastre.
TIPURI DE FANI
Ventilatoarele de perete, cele axiale sau cele cu conducte standard diferă unele de altele în ceea ce privește estetica, dimensiunile și atributele suplimentare. Ventilatoarele de tavan și de perete pot avea facilități, cum ar fi o lamelă cu deschidere automată care se activează atunci când sunt pornite. Acest lucru se traduce printr-o circulație eficientă a aerului interior. De asemenea, acestea se caracterizează printr-o funcționare silențioasă, un consum redus de energie și pot fi instalate în orice poziție.
Pentru băi sau bucătării, este ideal un ventilator cu conducte care are o viteză reglabilă și este echipat cu un rotor și un motor. Unele modele au întrerupătoare de cablu suplimentare pentru a ușura operarea unității. Un cronometru și un senzor de umiditate, care va porni automat ventilația atunci când umiditatea crește, pot fi, de asemenea, foarte comode. Atunci când alegem un ventilator, putem opta pentru modelele fabricate din plastic ABS, care se caracterizează prin rezistența ridicată la deteriorare și lipsa de sensibilitate la umiditate. O altă opțiune sunt ventilatoarele cu carcasă din tablă protejată împotriva coroziunii. Dacă intenționați să montați ventilatorul pe tavan, trebuie să verificați dacă este echipat cu un rulment cu bile - numai un astfel de model poate fi fixat în orice poziție. În plus, se caracterizează, de asemenea, printr-o durată de viață lungă și o eficiență ridicată - poate funcționa în mod continuu. De asemenea, ar trebui să acordați atenție dacă ventilatorul de baie are o plasă împotriva insectelor. Atunci când alegeți un ventilator, ar trebui să adaptați puterea acestuia la zona din baie. Ventilatoarele de mare putere funcționează mai repede, dar produc mai mult zgomot. Pentru băile mari, este recomandabil să căutați ventilatoare cu un debit de aer de cel puțin 200 m3/h.