IRIGAŢIE

( numărul de produse: 119 )

În climatul nostru, plantele au nevoie de cea mai mare cantitate de apă la sfârșitul primăverii și în timpul verii, iar precipitațiile nu sunt atât de frecvente și abundente pentru a satisface nevoile plantelor. De asemenea, există adesea perioade lungi de secetă în timpul verii, când este cea mai mare nevoie de apă. Ținând cont de acest lucru, udarea regulată a plantelor de grădină devine o problemă foarte importantă. Cu toate acestea, nu este suficient să "turnați apă pe plantă" pentru a o uda eficient. Iată câteva dintre cele mai importante reguli care trebuie respectate atunci când udați plantele din grădină:

 

1. Momentul potrivit pentru a uda plantele

 

Plantele de grădină nu trebuie udate între orele 10.00 și 16.00. În timpul acestor ore, au loc cele mai mari pierderi de apă din cauza evaporării solului și a transpirației crescute (transpirația este evaporarea activă a apei din părțile supraterane ale plantelor). Cel mai bun moment pentru a uda plantele de grădină este dimineața devreme sau după-amiaza târziu. Seara nu este, de asemenea, un moment bun pentru a uda plantele - plantele rămân umede pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce favorizează răspândirea bolilor fungice. Pe de altă parte, dacă udați la sfârșitul după-amiezii, plantele vor avea timp să se usuce până seara.

 

2. Frecvența de udare

 

În general, este mai bine să udați plantele mai rar și cu generozitate decât des și cu puțină apă. Dacă udați frecvent și puțin, apa nu pătrunde suficient de adânc în sol și, prin urmare, nu ajunge la rădăcinile plantelor. Tipul de sol din grădină joacă, de asemenea, un rol important. Plantele plantate pe soluri foarte ușoare necesită udări mai frecvente decât cele care cresc pe soluri grele (argiloase). Frecvența de udare se trasează diferit pentru plantele cultivate în containere (de exemplu, pe balcoane sau terase). Aceste plante au nevoie de udare frecventă deoarece apa se evaporă mult mai repede din recipiente. Cu cât este mai mic ghiveciul sau cutia și cu cât este mai expus la soare, cu atât planta trebuie udată mai des.

 

3. Cât timp trebuie udate plantele

 

Pentru a uda plantele în mod corespunzător, trebuie să vă rezervați ceva timp. Este mai benefic pentru plante să fie udate timp îndelungat cu un jet de apă mai mic decât să fie inundate cu o cantitate mare de apă pentru o perioadă scurtă de timp.

IdoSell Trusted Reviews
4.48 / 5.00 60 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-06-18
Gestionarea comenzii a fost perfecta. Permanent am fost informat despre traseul bunurilor achiziționate.
2024-04-16
super
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel