ȚEVI, RACORDURI ȘI COTURI

( numărul de produse: 26 )

Un șemineu nu numai că vă oferă posibilitatea de a încălzi suplimentar interiorul casei, dar creează și o atmosferă confortabilă care va fi apreciată mai ales în serile de toamnă și de iarnă. Pentru ca șemineul să fie suficient de eficient, sunt necesare soluții moderne. În funcție de nevoile dumneavoastră, puteți alege între distribuția gravitațională sau forțată a aerului cald. Alegerea depinde de mai mulți factori, dintre care cel mai important este dimensiunea casei și volumul încăperilor care urmează să fie încălzite de șemineu.

 

Pe lângă tipul de șemineu în sine, conductele de distribuție a aerului cald sunt la fel de importante. În cazul conductelor, lungimea și diametrul acestora sunt importante. În plus, trebuie acordată atenție temperaturii maxime de funcționare și rezistenței de curgere - toți acești factori afectează eficiența întregului sistem de încălzire. Căldura generată în șemineu, în absența unei distribuții ulterioare, urcă pe coșul de fum și apoi în exterior. Aceasta este o pierdere majoră de energie care merită eliminată și care merită să fie utilizată căldura produsă. Un sistem elaborat de distribuție a aerului cald, bazat pe țevi, conectori și racorduri pentru coșul de fum, va face posibilă și transferarea căldurii în alte încăperi decât cea în care se află șemineul. În cazul în care casa este mare, este mai bine să alegeți așa-numita metodă de distribuție a aerului încălzit prin aer forțat - este mai simplă decât metoda gravitațională, care, de asemenea, nu va fi suficient de eficientă în cazul unei suprafețe mari.

 

Țevile de șemineu disponibile în comerț, de diferite lungimi și diametre, vă vor permite să potriviți elementul adecvat nevoilor dumneavoastră specifice. Pentru a crea un sistem eficient, se recomandă, de asemenea, utilizarea unor elemente suplimentare - coturile, fitingurile, teurile sau escrocheriile sunt extrem de utile. Puteți utiliza atât țevi rigide, cât și flexibile pentru șeminee, care diferă în ceea ce privește durabilitatea și aplicarea. Țevile flexibile vor funcționa bine în locuri neobișnuite, unde nu ar putea fi folosită o țeavă rigidă.

 

Racordurile pentru țevi sunt o parte chiar mai importantă a instalației de încălzire decât țevile în sine. Funcția lor este de a proteja în mod adecvat țevile împotriva scăpărilor de căldură și de a menține poziția corectă a structurii țevilor. Acestea trebuie să fie selectate în funcție de tipul de țevi care urmează să fie conectate. Racordurile pentru țevi pot fi înșurubate, filetate, lipite sau presate. Printre ofertele de vânzare se numără fitinguri pentru țevi din oțel - conectate prin filetare - și fitinguri pentru țevi din cupru - lipite. Racordurile din oțel sunt foarte rezistente la căldură și rigide, astfel încât, de obicei, nu necesită o fixare suplimentară pe perete. Pe de altă parte, fitingurile din cupru sunt rezistente la coroziune, ușoare și ușor de instalat.

 

Alte componente ale instalației de șemineu includ:

 

piese în T - pentru a uni strâns trei țevi între ele.


coturi fixe și coturi reglabile - pentru a crea conexiuni la un anumit unghi

IdoSell Trusted Reviews
4.66 / 5.00 32 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-03-06
Sunt ce trebuie s-au potrivit și par solide
2023-08-20
Timp foarte mare pana la primirea comenzii. Apeluri multe pe mail la care nu am primit raspuns. Sistemul de zavorare ( placuta cu gaura, atasata) nu imi serveste. Imi trebuia celalalt sistem de zavorare. Zavorul se monteaza la exteriorul unei usi si inchide doua suprafete plane aflate una in continuarea celeilalte. Zavorul ar trebui sa fie livrat cu ambele sisteme de zavorare, asa cum apare in reclama produsului. Cand comanzi nu ai posibilitatra sa alegi piesa in csre va intra tija zavorului ptr inchidere.
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania pixel