scări

( numărul de produse: 7 )

SCARĂ - UTILĂ ÎN FIECARE CASĂ

 

Scara se va dovedi utilă nu numai în timpul construcției și renovării interioare, dar și mai târziu, atunci când locuiți în casă. Este indispensabilă pentru a schimba becurile, pentru a agăța perdele și draperii sau pentru a introduce lucruri în dulapuri și dulapuri înalte. Pe lângă faptul că își îndeplinește rolul în interiorul casei, este ideal și pentru exterior - dacă aveți o livadă, vă va ajuta să culegeți fructele din copaci, iar iar iarna este un instrument esențial pentru agățarea luminilor din pomul de Crăciun.

 

Mai multe tipuri de scări pot fi găsite la vânzare, m.în. scări din lemn, aluminiu, fibră de sticlă, oțel sau plastic. Scări din aluminiu - ușoare și foarte rezistente, cu o capacitate de încărcare mare, cel mai des întâlnite în casele noastre. Sunt rezistente la coroziune, astfel încât funcționează bine nu numai în casă, ci și în aer liber. Cu toate acestea, este important să nu uitați să nu le folosiți pentru lucrări electrice, deoarece aluminiul conduce electricitatea. Pentru lucrările care implică electricitate, se recomandă următoarele scări din fibră de sticlă. Ele sunt foarte puternice și ușoare și rezistente la factorii externi. Scări de plastic - cunoscute și sub numele de taburete pliabile sau taburete cu trepte, acestea sunt mici, ieftine și stabile. Datorită dimensiunilor sale mici, poate fi ascuns în mod ingenios într-un dulap sau în locașul dintre dulap și perete și ascuns de o perdea.

 

În ceea ce privește modul de utilizare, facem distincție între scări pitching i stop și articulat. Scările extensibile sunt stabile și confortabile, fiind utilizate în principal în interiorul casei pentru curățenie și reparații minore. În schimb, scările cu trepte sunt utilizate cel mai frecvent pentru lucrul la înălțime și sunt adesea extensibile telescopic, mărind și mai mult gama de lucrări care pot fi efectuate. Scările articulate pot fi "rupte" pentru a obține cea mai bună poziționare posibilă - sunt utilizate în principal de echipele de construcții.

 

CE TREBUIE SĂ CĂUTAȚI ATUNCI CÂND CUMPĂRAȚI O SCARĂ

 

Atunci când cumpărați o scară, este esențial să verificați dacă aceasta este conformă cu standardul EN 131-2, care definește cei mai importanți parametri tehnici pentru acest tip de instrument. De asemenea, în acest caz, tratăm în același mod și scările cu trepte, așa-numitele taburete. De asemenea, trebuie acordată atenție încărcăturii structurale maxime, care trebuie să fie de cel puțin 150 kg - această cerință se aplică atât scărilor mari, cât și celor mici. În cazul în care se alege o scară din aluminiu cu mai multe segmente, îmbinările dintre compartimentele individuale nu trebuie să prezinte risc de deteriorare sau strivire. Același lucru este valabil și pentru suprafața scării, care trebuie să fie netedă și fără bavuri și colțuri ascuțite, care sunt ușor de agățat și de rănit. Pentru a evita alunecarea de pe o treaptă de scară, merită să vă uitați dacă platforma are caneluri metalice fine pentru a crește aderența. Lățimea treptelor joacă, de asemenea, un rol important și nu trebuie să fie mai îngustă de 25 mm.

 

SCARA PENTRU MUNCA DE GRĂDINĂ

 

Atunci când planificăm achiziționarea unei scări pentru lucrările de grădină, trebuie să potrivim tipul de scară cu sarcinile care urmează să fie efectuate. Pentru tăierea arbuștilor și a gardurilor vii, cea mai bună soluție este o scară care poate fi poziționată de-a lungul plantelor, la înălțimea corectă în raport cu arbuștii care urmează să fie modelați - astfel, o scară cu două fețe va funcționa bine. Dacă alegeți o versiune cu o platformă fixă pentru acest lucru, veți obține mai multă stabilitate atunci când stați pe ea, dar va fi mai dificil să o deplasați. Atunci când vă propuneți să curățați jgheaburile, merită să alegeți o scară unilateralsau scara față-verso cu o secțiune reglabilă în înălțime în cazul unei clădiri cu mai multe etaje. O scară cu două fețe este utilă pentru tăierea copacilor, iar pentru copacii mai înalți este mai bine să alegeți o scară din trei părți cu înălțime reglabilă.

IdoSell Trusted Reviews
4.62 / 5.00 112 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-14
Totul a fost perfect!
2024-09-03
Produse de calitate, livrare promptă!
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel