Mai - un program încărcat în fiecare grădină

2023-04-07
Mai - un program încărcat în fiecare grădină

Luna mai este o perioadă minunată în grădină, când totul se trezește după iarnă, iar plantele încep să înflorească. Sunt multe lucrări de grădinărit care trebuie făcute în această lună pentru a ne asigura că plantele noastre cresc sănătoase și înfloresc din belșug. În această postare pe blog, vom prezenta câteva sarcini importante de făcut în grădină în luna mai.

Să aruncăm o privire asupra lucrărilor care ar trebui efectuate în luna mai, astfel încât să vă puteți bucura apoi de o grădină frumoasă și de plantele sale sănătoase și bine îngrijite.

1. Plantarea plantelor - luna mai este momentul perfect pentru a planta noi plante în grădină, care vor crește cu brio în această lună.

Înainte de plantare, asigurați-vă că solul este bine umezit și că plantele sunt plantate la distanța potrivită una față de cealaltă. Florile sau legumele plantate prea aproape una de alta pot să nu crească. Dacă vor crește, dezvoltarea lor va fi afectată într-o etapă ulterioară. Fiecare plantă are nevoie de spațiu pentru a se dezvolta corespunzător, astfel încât să poată prelua fără probleme nutrienții din sol, apa și accesul la lumina soarelui. De asemenea, nu uitați să udați regulat noile răsaduri. În primele etape de dezvoltare, acest lucru este extrem de important.

2. Fertilizați-vă plantele - plantele au nevoie de nutrienți suplimentari în luna mai, așa că merită să le fertilizați în mod regulat. Puteți folosi îngrășăminte speciale pentru diferite specii de plante sau puteți folosi metode de fertilizare naturale și economice, cum ar fi utilizarea compostului.

3. Tunderea - tăierea plantelor cu flori de primăvară, cum ar fi forsythia și iasomia, este, de asemenea, importantă în această lună.

Asigurați-vă că aveți uneltele și cunoștințele potrivite pentru a tăia plantele fără a le deteriora structura. Așadar, înainte de a începe să tăiați, verificați cum trebuie manevrate speciile. Pentru unele plante, modul, unghiul sau înălțimea de tăiere este foarte important.

4. Erbicidarea - Luna mai este, de asemenea, perioada în care buruienile încep să crească rapid și pot face viața mizerabilă oricărui iubitor de grădină.

Asigurați-vă că vă pliviți grădina în mod regulat pentru a le împiedica să se răspândească și să concureze cu alte plante pentru apă și nutrienți. Este mai bine să vă ocupați de plivit mai des și într-un interval scurt de timp decât să permiteți o infestare mare de buruieni, care va necesita apoi o muncă lungă și grea.

5. Protecția împotriva dăunătorilor și bolilor - în această perioadă, plantele sunt deosebit de vulnerabile la atacurile dăunătorilor și bolilor.

Paraziții și-au revenit deja destul de bine după perioada de iarnă și sunt dornici să iasă la pândă în straturile de flori sau de legume. Așadar, inspectați-vă plantele în mod regulat și folosiți metode de protecție adecvate pentru a preveni daunele pe care le pot provoca musafirii nepoftiți.

6. Îngrijiți-vă gazonul - luna mai este momentul ideal pentru a scarifica gazonul și a-l tunde.

Prin scarificarea gazonului, puteți revitaliza solul după lunile mai reci și încuraja creșterea ierbii, care va fi mai densă și pur și simplu mai frumoasă. Pe de altă parte, cositul regulat vă va menține gazonul în stare bună și îi va crește rezistența la diverse boli.

7. Suporturi pentru plante - plantele încep să crească puternic în luna mai și au nevoie de un sprijin suplimentar. Asigurați-vă că susțineți plantele care au nevoie de sprijin, cum ar fi roșiile sau vița de vie. Fără protecție, acestea se pot rupe, lăsându-ne fără fructele lor.

Luna mai este, fără îndoială, o perioadă cu multe lucrări de grădinărit care trebuie făcute pentru a ne asigura că plantele noastre cresc sănătos și înfloresc din belșug. Este important să vă îngrijiți grădina în mod regulat și să nu permiteți ca aceasta să se deterioreze. Nu uitați, de asemenea, că fiecare grădină este diferită și necesită o abordare individuală, așa că adaptați-vă munca la nevoile grădinii dumneavoastră.

Afișează mai multe intrări din Aprilie 2023

Recomandat

IdoSell Trusted Reviews
4.48 / 5.00 60 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-02
S-a potrivit caracteristicilor
2024-04-16
super
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel