Cum de a construi o saună de grădină - ghid pas cu pas

2022-12-09
Cum de a construi o saună de grădină - ghid pas cu pas

Visezi să ai propria ta saună? Noi înțelegem perfect acest lucru! Această mică instalație nu este doar o atracție excelentă pentru grădina dumneavoastră, ci și o modalitate de a vă îngriji sănătatea. Vizitele la saună sunt recomandate tuturor celor care suferă de boli pulmonare obstructive, afecțiuni cardiovasculare sau articulare, iar construirea unei saune de grădină nu este, în ciuda aparențelor, deloc dificilă! În articolul de astăzi, vă vom ghida în acest proces.

Saună de grădină în aer liber - de ce merită?

Aveți o parcelă lângă un lac sau un râu? Sau vă întrebați cum să vă amenajați spațiul de grădină? Dacă aveți o bucată de teren gata să fie dezvoltată, merită să vă gândiți la o saună.

S-ar putea să credeți că construirea propriei saune este un proces costisitor și complicat - dar nu este adevărat. La urma urmei, puteți paria chiar și pe o instalație gata făcută, unde tot ce trebuie să faceți este să instalați un aragaz! Cu toate acestea, aceasta este cu siguranță o opțiune mai scumpă, așa că, dacă nu doriți să cheltuiți prea mulți bani pe o saună, merită să vă creați singuri această atracție. Cum se construiește o saună de grădină? Ai nevoie doar de materiale, entuziasm și fler de bricolaj!

Construirea unei saune de grădină - de unde încep?

Pentru început, luați în considerare locul în care vă veți amplasa sauna. Cea mai bună alegere este să amplasați această atracție în apropierea apei: un râu, un iaz sau un lac, ceea ce vă va permite să vă răcoriți rapid în timpul sesiunii. Cu toate acestea, acest lucru nu este o necesitate - puteți adăuga întotdeauna o cadă de lemn lângă saună, care va avea același scop. Aveți grijă să țineți sauna departe de alte clădiri: acest lucru vă va ajuta să evitați incendiile sau alte situații periculoase. Acum că știi unde să-ți construiești sauna, este timpul să începi!

Cum se construiește o saună de grădină?

Construirea unei saune de grădină nu este nimic dificil. Fundația este baza - cu condiția, bineînțeles, să vă doriți ca noua saună să vă servească cu fidelitate ani de zile. Vă recomandăm să folosiți o fundație sigură de beton (o lopată vă va fi de folos) și să puneți peste ea gresie de baie, care va rezista la temperaturile ridicate la care este expusă o saună de grădină. Cum se face un model ușor? Puteți paria pe lemn. Realizată din acesta, structura este rapid de construit, dar la fel de rapid de demontat în caz de nevoie.

Bazele sunt puse: este timpul să creăm clădirea în sine! Aici, alegerea este largă: o saună de grădină în aer liber poate fi făcută din cărămizi, blocuri goale sau alte materiale durabile, sau din lemn. Atât scândurile de lemn, cât și buștenii vor funcționa aici - în ambele cazuri, conectorii de lemn vor fi cu siguranță utili. O soluție convenabilă este de a cumpăra un set de elemente gata făcute.

Aveți deja o structură? Grozav! Cea mai importantă sarcină este deja în spatele tău. Acum este timpul pentru finisaje. În primul rând, utilitățile. Este o idee bună să conectați electricitatea și apa la sauna dumneavoastră. Va fi nevoie de energie electrică pentru a folosi aragazul electric, pentru a încălzi sauna din grădină și pentru a lumina instalația. Îl puteți conecta singur sau puteți cere ajutorul unui specialist care dispune de echipamentul potrivit. În cazul în care ați creat o instalație mai mare, energia electrică va fi cu siguranță utilă și pentru alimentarea aparatelor electrocasnice sau a echipamentelor electronice. Apa, pe de altă parte, va fi esențială dacă doriți să instalați un duș pentru a vă ajuta să coborâți după sesiune.

Odată ce utilitățile sunt conectate, rămân doar finisajele. Acestea sunt foarte importante pentru buna funcționare a saunei și pentru creșterea confortului de utilizare. În mod necesar, întreaga structură ar trebui să fie izolată - puteți folosi vată minerală pentru acest lucru, pe care apoi o acoperiți cu panouri de lemn. O saună de grădină în aer liber arată cel mai bine finisată cu specii de lemn, cum ar fi:

  • molid scandinav,
  • brad canadian,
  • cedru.

Următorul pas este reprezentat de bănci - la urma urmei, trebuie să stai pe ceva în timpul sesiunii! Cel mai bun material pentru acestea va fi lemnul. Numărul de niveluri și de locuri depinde de mărimea saunei și de numărul de persoane pentru care urmează să fie folosită. Și nu uitați de uși: saunele de grădină sunt de obicei prevăzute cu uși de sticlă.

A sosit momentul pentru inima instalației - fără acest element, sauna de grădină în aer liber nu își îndeplinește scopul. Este vorba, desigur, despre aragaz. Cel mai bun pas este să ajungeți la modelele oferite de specialiștii din domeniu. Teoretic, ați putea construi singur un astfel de aragaz, dar este o sarcină destul de complicată. Aparatele de gătit pentru saune pot fi electrice sau pe lemne. Deși aparatele de gătit electrice pentru saună nu pot fi numite "tradiționale", acestea sunt mult mai convenabile de utilizat, deoarece trebuie doar să fie setate la o anumită temperatură. Aparatele de gătit pe lemne necesită mai multă întreținere și o ventilație bine concepută.

În cele din urmă, există detalii - aparent nimic deosebit, dar esențiale pentru o instalație precum o saună de grădină. Cum creezi ambianța perfectă pentru a-l folosi? Un termometru, o găleată de apă, cupe pentru a turna apa peste pietre, suporturi pentru bănci... Merită să le aveți, pentru că vor face ca sesiunile de saună să fie cu adevărat o relaxare extraordinară.

După cum puteți vedea, construirea unei saune de grădină nu este dificilă. Tot ce ai nevoie este entuziasm, un proiect și puțin efort pentru a avea această atracție unică în grădina ta.

Afișează mai multe intrări din Decembrie 2022

Recomandat

coltare pentru lemn 60x60x40

coltare pentru lemn 60x60x40

2,33 RON brut11.65 pct..
Placă PERFECTĂ 97x20 MM unghi plat

Placă PERFECTĂ 97x20 MM unghi plat

2,33 RON brut11.65 pct..
coltare pentru lemn 18x18x30

coltare pentru lemn 18x18x30

2,33 RON brut11.65 pct..
coltare pentru lemn 60x60x60

coltare pentru lemn 60x60x60

3,49 RON brut17.45 pct..
lopată de grădină cu mâner 115 cm

lopată de grădină cu mâner 115 cm

79,45 RON brut397.25 pct..
coltare pentru lemn 35x35x16

coltare pentru lemn 35x35x16

2,33 RON brut11.65 pct..
coltare pentru lemn 25x25x18

coltare pentru lemn 25x25x18

2,33 RON brut11.65 pct..
coltare pentru lemn 25x25x25

coltare pentru lemn 25x25x25

2,33 RON brut11.65 pct..
coltare pentru lemn 40x40x60

coltare pentru lemn 40x40x60

3,49 RON brut17.45 pct..
lopată de oțel cu arbore 120 cm

lopată de oțel cu arbore 120 cm

105,15 RON brut525.75 pct..
GĂLEATĂ SAUNĂ BUTOI DE LEMN

GĂLEATĂ SAUNĂ BUTOI DE LEMN

119,18 RON brut595.90 pct..
cărbune bin oțel cenușă galvanizat

cărbune bin oțel cenușă galvanizat

70,10 RON brut350.50 pct..
IdoSell Trusted Reviews
4.50 / 5.00 56 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-13
Good and fast delivery
2024-07-02
S-a potrivit caracteristicilor
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel