Seră de grădină - merită să cumpărați o seră?

2023-08-30
Seră de grădină - merită să cumpărați o seră?

Nimic nu are un gust la fel de bun ca legumele cultivate și recoltate de tine! O seră de grădină este ideală pentru cultivarea acestora. Merită să investești într-o seră? Ce merită cultivat în ea? Noi îți răspundem!

La ce se folosește o seră de grădină?

Pentru a cultiva legume frumoase, trebuie să le oferiți plantelor dumneavoastră condițiile potrivite. Căldura, udarea regulată și soarele sunt esențiale pentru a vă bucura de culturile de vis. Acesta este scopul pentru care sunt construite serele de grădină.

Cum se construiește o seră? Pentru a crea una, tot ce aveți nevoie este un cadru durabil care este acoperit cu panouri de sticlă sau policarbonat. Acest lucru face ca sera de grădină să fie potrivită pentru cultivarea plantelor care sunt sensibile la radiațiile UV excesive, dar care au nevoie și de căldură. Condițiile predominante în această clădire simplă sunt propice pentru a planta vegetația și a o extinde astfel încât să se obțină cele mai bune rezultate. Dar nu se oprește aici: sera oferă o protecție excelentă a plantelor împotriva intemperiilor. Datorită acesteia, culturile nu sunt amenințate de ploaie, vânt sau zăpadă.

Nu aveți nevoie de prea multe pentru a construi structura: Desigur, aveți nevoie de materiale precum cadrul menționat mai sus și panourile din sticlă sau policarbonat, precum și de spațiu pe teren. Sera poate fi folosită pentru mai mult decât pentru cultivarea fructelor și legumelor; ea poate fi folosită și pentru a crea o seră sau o piscină interioară.

Ce trebuie să știți?

Pentru un bun început, merită să aflați unde ar trebui amplasată sera de grădină. De obicei, amplasarea acesteia este în apropierea casei sau mai departe de parcelă, unde puteți conta pe un sol cât mai fertil posibil. Acesta este momentul în care efectele culturilor vor fi cele mai bune.

De asemenea, este o bună practică să schimbați periodic solul. Din când în când, este o idee bună să îl afânăm, să îl irigăm și să îl fertilizăm cu preparatele potrivite pentru plantele care se vor afla în el.

Nu vă temeți de aspectul serei. Dacă, atunci când vă gândiți la această clădire, tot ce vă imaginați este sticlă murdară, puteți spune repede adio acestei viziuni. Câțiva arbuști cățărători, flori în ghivece sau o cărare îngustă pavată cu piatră sunt suficiente pentru a condimenta aspectul acestei clădiri utile.

De ce să dețineți o seră?

Știm deja cum se construiește, unde merită să o construiți și cum să aveți grijă de solul din interiorul clădirii, astfel încât să fie în mod constant fertil. Dar care sunt avantajele reale ale propriei sere de grădină? De ce merită să plantați legume în ea?

În primul rând, plantele plasate într-o seră cresc mult mai repede decât cele de afară. Le puteți planta sau semăna încă de la începutul primăverii și, pentru că sunt protejate de îngheț, puteți fi siguri de o recoltă. Și destul de repede!

Acest lucru se datorează faptului că solul se încălzește mai repede atunci când este protejat de seră, ceea ce înseamnă că legumele semănate vor germina mai repede. De asemenea, nu există niciun pericol de oprire a creșterii lor - chiar dacă ninge, plantele nu sunt în pericol sub panourile de sticlă. Ele vor crește mai puternice din același motiv.

A avea un pat sub o seră necesită, de asemenea, mai puțină muncă. Deși fiecare seră trebuie să fie ventilată, există mult mai puține buruieni sub un baldachin datorită protecției împotriva vântului și a polenului. Tot ceea ce este necesar este udarea și îngrijirea regulată, iar rezultatele vor deveni rapid vizibile și recolta va fi abundentă.

Avantajele unei sere includ, de asemenea, o cultivare care durează pe tot parcursul anului. Acest lucru este posibil dacă sera de grădină pe care o construiți sau o cumpărați este încălzită. Nu vi se pare atrăgător să aveți propriile legume proaspete în mijlocul iernii?

În favoarea unei sere este și posibilitatea de a petrece mai mult timp în aer liber. A avea o seră este o datorie, dar, desigur, este și o plăcere. Plantele îngrijite și bine îngrijite, recoltate după greutățile cultivării, dau o mare satisfacție.

Ce se poate cultiva într-o seră?

Vă întrebați ce puteți planta în propria grădină? Există multe posibilități! O astfel de copertină este perfectă pentru a crește:

 • ardei,
 • roșii,
 • castraveți,
 • usturoi,
 • ceapă,
 • varză albă,
 • salată verde,
 • ridichi,
 • rachetă,
 • spanac,
 • salată de miel,
 • vinete,
 • și chiar și pepeni.

Ce tip de seră de grădină ar trebui să alegeți?

Odată ce v-ați decis să vă construiți propria seră sau să cumpărați una, va trebui să alegeți structura potrivită pentru dumneavoastră. O seră de grădină este o construcție suficient de simplă încât să nu fie dificil de montat de unul singur. Cu toate acestea, dacă nu doriți să vă ocupați singur de ea, puteți cumpăra o soluție gata făcută.

Există mai multe cadre din care puteți alege:

 • cadru din lemn - cel mai puțin durabil, dar cel mai bun pentru grădina dvs. Trebuie să impregnați și să întrețineți acest tip de soluție în mod regulat, deoarece umiditatea din interiorul serei o poate deteriora. Conduce prost căldura;
 • cadru din oțel - preț atractiv, dar necesită întreținere pentru prevenirea coroziunii. Conduce bine căldura și este rezistentă la intemperii;
 • cadru din aluminiu - cel mai durabil și mai scump, care nu necesită întreținere.

De asemenea, puteți alege materialul din care va fi realizată sera. Cele mai populare sunt două tipuri.

Seră de sticlă

Acest model prezintă un aspect solid și masiv. Poate fi realizat din sticlă securizată (rezistentă la deteriorări și fluctuații de temperatură) sau din sticlă FLOAT, care poate fi securizată, dar și laminată și este ușor de întreținut. Sticla întărită face ca utilizarea sa să fie mult mai sigură - nu lasă margini ascuțite atunci când este spartă. În acest tip de seră, geamurile au de obicei o grosime de 3-4 mm. Ceea ce merită menționat este că sticla prezintă riscul de a arde plantele în zilele călduroase. Acesta este un aspect la care trebuie să aveți grijă!

Sera din policarbonat

O alternativă la sticlă sunt serele din plastic. Modelele realizate din policarbonat sunt rezistente la intemperii și mai ușoare decât sticla, dar în schimb sunt mai scumpe și mai puțin rezistente la deteriorări și zgârieturi. Policarbonatul restricționează fluxul de lumină solară în interiorul serei, ceea ce duce la faptul că în zilele care nu sunt foarte însorite, plantele pot avea prea puține raze pentru a crește. Serele realizate din policarbonat sunt mai groase - de obicei au o grosime de 8 până la 10 mm.

Ce soluție ar trebui să alegeți? Totul depinde de resursele și nevoile dumneavoastră. Iar odată ce sera de grădină se află pe terenul dumneavoastră, veți iubi clădirea și plantele pe care le veți cultiva cu ea. Cu siguranță vor avea un gust minunat!

Afișează mai multe intrări din August 2023

Recomandat

ghivece de turbă pentru răsaduri set

ghivece de turbă pentru răsaduri set

55,14 RON brut275.70 pct..
IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 31 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-03-30
Seriozitate maxima
2024-01-24
Ok
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania pixel