Iunie - de ce să ai grijă în grădină?

2023-05-23
Iunie - de ce să ai grijă în grădină?

Iunie este luna în care întreaga grădină este înflorită. Lucrările pregătitoare au fost deja efectuate în lunile anterioare, astfel încât luna iunie ar trebui să fie dedicată în principal sarcinilor de întreținere, cum ar fi udarea, plivitul și fertilizarea. Este, de asemenea, o lună bună pentru a vă bucura de grădină și a profita de deliciile ei în timp ce vă relaxați. Aruncați o privire pe ghidul nostru și aflați ce treburi de grădină ar trebui să faceți în iunie.

Arbuștii ornamentali și îngrijirea lor

În iunie, puteți continua să plantați copaci și arbuști care se vând în recipiente. La sfârșitul lunii, este, de asemenea, o idee bună să începeți să tăiați gardurile vii de foioase. Rododendronii trebuie îndepărtați sistematic, iar după înflorire, plantele trebuie fertilizate și trebuie refăcut stratul de mulci de scoarță. Acele specii de plante care repetă înflorirea pot avea tulpinile ușor tăiate pentru a încuraja planta să producă noi tulpini. Forsythia, travertinul și cozonacul, printre altele, ar trebui să fie tăiate.

Semănatul plantelor bienale

Semănați în răsadniță plantele perene și bienale - panseluțe, margarete, nu-mă-uita, lupin, clopoței de grădină și măceșe -. Plantele anuale, cum ar fi mazărea dulce sau gălbenelele, pot fi, de asemenea, semănate direct în sol. În orice moment, nu uitați să alimentați paturile cu apă suficientă.

Înmulțirea plantelor

Iunie și începutul verii este, de asemenea, momentul pentru înmulțirea plantelor perene. Plantele care au terminat de înflorit, de exemplu anemonele, perișoarele și primulele, pot fi înmulțite prin divizare. În straturile de bulbi, este timpul să începeți să dezgropați bulbii lalelelor, pentru a nu-i slăbi. Amintiți-vă, de asemenea, că toate plantele cu bulbi pot fi dezgropate numai după ce frunzele lor s-au uscat. Bulbii săpați se usucă apoi timp de aproximativ două săptămâni, se sortează și se mută într-un loc uscat și aerisit, unde vor aștepta până la toamnă sau primăvara viitoare.

Grădină de legume - ce trebuie avut în vedere

O grădină de legume, la fel ca și straturile de flori, are nevoie de udare, fertilizare și plivire regulată. De asemenea, se pot aplica spray-uri de protecție pentru a preveni bolile. O atenție deosebită în ceea ce privește udarea adecvată trebuie acordată legumelor cucuruzite (inclusiv castraveți), precum și cepei, salatei și verzei. Chiar la începutul lunii iunie, răsadurile de roșii, vinete și ardei pot fi plantate în pământ, iar castraveții pot fi însămânțați pentru a fi recoltați ulterior. Legumele plantate anterior în sere și în pământ care necesită suporturi trebuie prevăzute cu țăruși. Legumele prea dense - în special legumele rădăcinoase semănate în luna mai - trebuie, de asemenea, tăiate la mijlocul lunii iunie.

Prima recoltă

La sfârșitul lunii iunie, mugurii de rod ai pomilor de măr, de par și de piersic sunt din nou răriți în livadă, astfel încât să obțineți o recoltă bună de fructe. Cu toate acestea, nu merită să devansați natura - majoritatea pomilor fructiferi își pierd singuri mugurii în jurul datei de 24 iunie. Abia după această dată trebuie îndepărtați mugurii în exces, lăsând mugurii cei mai sănătoși și mai bine formați la intervale de 15-20 cm. Arbuștii și pomii fructiferi trebuie udați intensiv în această perioadă, deoarece fructele în creștere au nevoie de multă apă. Iunie este, de asemenea, luna primei recolte. Fructele de pădure Kamchatka se coc primele, urmate de soiurile timpurii de căpșuni, căpșuni și afine. Pe de altă parte, până la sfârșitul lunii, se pot savura primele zmeură, coacăze, coacăze și un soi timpuriu de cireșe.

Per total, iunie este o perioadă în care plantele necesită o îngrijire sporită. Cu toate acestea, să nu uităm să ne bucurăm de rezultatele muncii noastre. Permiteți-vă să vă relaxați puțin în grădină și să admirați plantele în plină înflorire.

Afișează mai multe intrări din Mai 2023

Recomandat

mini lopată de grădină 37 cm

mini lopată de grădină 37 cm

18,37 RON brut91.85 pct..
IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 31 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-04-16
super
2024-03-06
Sunt ce trebuie s-au potrivit și par solide
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania pixel