Iulie și vara în grădină
Iulie este luna în care trebuie să ne concentrăm în principal pe două activități - plivitul sistematic al straturilor de flori și udarea corespunzătoare a grădinii. Temperaturile ridicate și seceta sunt mortale pentru plante. Lipsa de apă duce la ofilirea lor, la pierderea culorii și la o înflorire întârziată. Pe de altă parte, în livadă și în grădina de legume, răsadurile udate necorespunzător vor produce o recoltă mult mai mică și mai pipernicită.
Îngrijirea plantelor în iulie
În prima jumătate a lunii iulie, ar trebui să începeți să dezgropați bulbii de lalele pentru a-i menține în stare bună. Bulbii săpați trebuie lăsați să se usuce într-un loc umbros, uscat și aerisit până la toamnă.
La începutul lunii, semănați semințele de flori bienale, cum ar fi panseluțele, margaretele, nucile uitării și nalbele. Dacă am semănat deja aceste flori în iunie, a doua jumătate a lunii iulie va fi momentul potrivit pentru a încolți răsadurile.
O altă activitate care merită întreprinsă este întinerirea plantelor perene. Plantele perene ar trebui întinerite la fiecare trei-patru ani pentru a le păstra un aspect frumos și o înflorire luxuriantă în fiecare an.
De asemenea, trandafirii ar trebui îngrijiți în luna iulie și trebuie să li se administreze un îngrășământ cu potasiu pentru a face arbuștii mai rezistenți la bolile fungice și la temperaturile scăzute ulterioare. Pe de altă parte, mijlocul lunii este momentul potrivit pentru a aplica îngrășăminte cu azot. Nu așteptați până în august, deoarece la începutul lunii august, plantele rămase în pământ pentru iarnă încep să se pregătească pentru a supraviețui vremii reci. O aplicare târzie a îngrășămintelor cu azot, va face acest lucru mult mai dificil pentru ele și le va slăbi rezistența la condițiile de iarnă.
Grădină de legume și livadă în iulie
Livada și grădina de legume necesită atenția noastră și în această lună. A doua jumătate a lunii este momentul potrivit pentru tăierea de vară a soiurilor timpurii de mere, tăierea cireșelor. La sfârșitul lunii, după ce s-a terminat fructificarea, tăiați lăstarii de zmeur de doi ani și tăiați frunzele căpșunilor. În acest fel, plantele vor fi întărite, iar riscul de boli fungice va fi redus semnificativ.
În fine, iulie este luna în care se recoltează multe fructe și legume. Pe parcursul lunii, putem culege: coacăze, zmeură, cireșe, afine, piersici, precum și castraveți, fasole boabe, mazăre verde, roșii, dovlecei, fasole verde, pătrunjel, mărar, praz, țelină, sfeclă roșie și soiuri timpurii de morcovi. La începutul lunii iulie, ierburile aromatice - cimbru, busuioc, mentă și măghiran - vor fi gata de recoltare și pot da din nou randament în a doua jumătate a verii.
În această lună, la rândul vostru, puteți semăna fasole verde, ridichi, salată, precum și morcovi, mărar și spanac, care vor fi recoltate în toamnă. Sfârșitul lunii iulie este momentul potrivit pentru a planta în pământ răsadurile următoarelor legume pentru recolta de toamnă: varză kale, broccoli, varză de Bruxelles și conopidă.
Acum că știți ce lucrări de grădină și de pat trebuie să faceți în iulie, vă reamintim cel mai important lucru - odihna. Vara este perioada ideală pentru a te relaxa în grădină, pentru a te împărtăși cu natura și pentru a găsi un echilibru între treburile și munca zilnică și ritmul liniștitor, mai lent, pe care îl poți prinde printre iarba și plantele verzi.