Iluminat de grădină - ce să alegeți?

2024-03-05
Iluminat de grădină - ce să alegeți?

Serile lungi și calde de vară petrecute în grădină sau pe terasă merită un cadru adecvat. Mobilierul confortabil și iluminatul de atmosferă sunt tot ce aveți nevoie pentru a vă bucura de un moment plăcut cu prietenii sau familia. Cum să alegeți iluminatul potrivit pentru a asigura confortul tuturor participanților? Iată câteva sugestii!

Cum adaugi caracter grădinii tale cu ajutorul iluminatului?

Chiar și cea mai frumoasă grădină are un aspect ușor diferit după lăsarea întunericului. Apar umbre, plantele pot fi văzute dintr-un unghi diferit, iar decorațiunile nu sunt întotdeauna decorative în întuneric. Din fericire, există modalități de a face ca grădina să arate frumos și noaptea, iar iluminatul grădinii este una dintre ele.

Acordăm din ce în ce mai multă atenție faptului că nu doar decorul casei este important, ci și felul în care arată împrejurimile. Și nimic nu adaugă caracter teraselor sau grădinilor atât de eficient ca lumina potrivită. Sunt disponibile multe tipuri de iluminat exterior. Cu toate acestea, merită să țineți cont de faptul că nu este doar un element practic, ci și o decorațiune. Care este cea mai bună alegere în materie de iluminat?

Iluminat solar de grădină

Una dintre cele mai practice și mai eficiente soluții din punct de vedere energetic este iluminatul solar, adică iluminatul alimentat cu energie solară. Acesta emite o lumină blândă, dar clară, care luminează, de exemplu, o cărare sau o terasă. Avantajul acestui tip de iluminat este că majoritatea modelelor se aprind spontan ori de câte ori soarele încetează să mai lumineze, creând o atmosferă confortabilă aproape imediat.

Iluminatul pe bază de lumină solară este o opțiune care arată bine printre plante sau pe terasă. Marele avantaj al acestei soluții este reprezentat de costurile reduse: cu luminile solare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la facturile mai mari la electricitate. Amintiți-vă, totuși, că lumina nu va fi intensă, dar este ideală pentru a crea o atmosferă confortabilă. Puteți alege acest tip de iluminat, de exemplu, sub forma unei figurine pitice, care nu este doar estetic și jucăuș, ci creează și o atmosferă ideală pentru relaxare.

Lumânare de grădină - du-te natural

Pentru pasionații de lumina focului, lumânările sunt cu siguranță o opțiune interesantă, mai ales în varianta mai mare. Aceste surse de lumină pâlpâitoare vă permit să vă relaxați și să vă destindeți aproape instantaneu, mai ales dacă optați pentru versiunea parfumată preferată. Nu vă rămâne decât să vă relaxați și să vă bucurați de o seară plăcută.

La Kotarbau veți găsi modele interesante de lumânări care au un alt avantaj esențial: resping musafirii nepoftiți sub formă de țânțari și alte insecte. Astfel de lumânări au forma unor butuci de lemn și ard destul de intens, aducând în minte asocieri cu vacanța, viața lipsită de griji și focurile de tabără. Dacă le aprindeți o dată în grădină, le veți folosi cu regularitate!

O lumânare de grădină creează o atmosferă confortabilă și caldă la orice întâlnire cu prietenii sau grătar de familie. Este o idee bună să aveți câteva și să le așezați lângă o masă sau scaune - atmosfera va fi cu siguranță foarte plăcută într-un astfel de cadru! Nu uitați, însă, să nu lăsați lumânarea nesupravegheată.

La fel ca în vremurile vechi - iluminat de grădină cu parafină

Soluții de iluminat interesante pentru tradiționaliști merită, de asemenea, să fie verificate. Deși lampa de parafină este o relicvă a trecutului pentru mulți oameni, este, fără îndoială, o metodă recomandabilă de iluminare a unei terase de epocă. Lampa din sticlă și metal este un produs robust, care oferă multă lumină, dar creează și o atmosferă plăcută. Este ușor de aprins și sigur de utilizat. Puteți folosi o astfel de lampă nu numai pe terasă, ci și în camping fără nicio grijă.

O lampă cu parafină este o soluție fiabilă - merită să aveți una în casă, astfel încât să aveți o opțiune alternativă în cazul în care aveți probleme cu alimentarea cu energie electrică. Acest tip de echipament este rezistent la intemperii și necesită puțin efort pentru a fi aprins sau reîncărcat. Îl puteți lua cu dvs. oriunde aveți nevoie de lumină.

Iluminat electric

Pentru cei care se gândesc să proiecteze o grădină, iluminatul electric va fi cu siguranță o soluție valoroasă. Este recomandabil să vă gândiți la această variantă de iluminat încă din faza de proiectare, pentru a nu deranja plantarea și a nu afecta plantele. Această opțiune implică, de obicei, mai multe lămpi pentru a crea o atmosferă confortabilă. Acest tip de iluminat poate fi disponibil în cele mai diverse forme și variante, care pot fi adaptate cu succes la terasa, aleea sau plantația dumneavoastră.

Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că această soluție poate avea dezavantaje. Primul este lipsa de mobilitate: odată fixate, luminile nu sunt portabile, ceea ce poate limita posibilitatea de reamenajare a spațiului. Al doilea este că lumina pe care o generează este considerabil mai puțin plăcută decât lumina naturală provenită de la o flacără sau chiar cea solară. Al treilea dezavantaj este costul. Iluminatul electric de grădină este costisitor nu numai pentru a fi cumpărat și instalat, ci și pentru a fi utilizat. Dacă îl folosiți în mod regulat, trebuie să vă pregătiți pentru facturi de electricitate mai mari. O alternativă poate fi iluminatul din categoria LED - dacă visați să vă iluminați cu energie electrică, merită luată în considerare!

Există destul de multe opțiuni de iluminat și va trebui să decideți singur care este cea mai bună. Fiecare are preferințe și așteptări ușor diferite, așa că cel mai bine este să optați pentru un iluminat de grădină care să vă satisfacă cerințele. Doar atunci relaxarea pe terasă sau în grădină va fi cu adevărat relaxantă!

Afișează mai multe intrări din Martie 2024

Recomandat

IdoSell Trusted Reviews
4.50 / 5.00 56 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-06-26
Multumit,livrarea rapida
2024-05-01
Seriosi, produsele au fost ambalate adecvat.
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel