Erbicidarea gazonului - cu ce să erbicidăm gazonul și când?

2023-05-26
Erbicidarea gazonului - cu ce să erbicidăm gazonul și când?

Un gazon frumos și neted este mândria oricărui proprietar de casă. Cu toate acestea, obținerea acestuia implică o muncă grea, care include nu numai nivelarea suprafeței sau cosirea, ci și îndepărtarea plantelor nedorite de pe gazon. Când ar trebui să vă curățați de buruieni gazonul? Ce preparate ar trebui să folosiți? Răspunsurile la aceste întrebări le veți găsi în textul următor. Citiți mai departe!

Ce este erbicidarea gazonului?

Pentru început, o explicație simplă a ceea ce este chiar tratamentul cu titlu. Înierbarea nu este altceva decât îndepărtarea buruienilor. Acest proces poate fi realizat în mai multe moduri:

- manual,
- mecanic,
- chimic.

De asemenea, merită să răspundem la întrebarea când să vă plivim gazonul. Cel mai bun moment este cu siguranță primăvara târziu sau toamna devreme, deoarece acesta este momentul în care buruienile cresc în mod activ, sunt clar vizibile și sunt cel mai ușor de îndepărtat. Înainte de a vă apuca de treabă, vă recomandăm o pregătire adecvată. Cu toate acestea, nu este nimic pretențios - pur și simplu aplicați un îngrășământ pentru gazon cu două săptămâni înainte de erbicidarea planificată.

Erbicidarea manuală a unui gazon tânăr

Să începem cu îndepărtarea manuală, clasică, a buruienilor. Aceasta va funcționa bine într-un spațiu mic, cu plante individuale în primele etape de creștere. Erbicidarea se face cel mai bine atunci când solul este umed, adică după ce a plouat: este mai ușor să smulgeți buruienile de rădăcini. Plantele mai mari, care se întind, pot fi îndepărtate cu o sapa.

Erbicidarea mecanică

Pe suprafețele mai mari și foarte pline de buruieni, erbicidarea mecanică, adică cu ajutorul unui echipament special, va funcționa mai bine. Dacă buruienile sunt scăpate de sub control, îndepărtarea lor manuală va fi foarte consumatoare de timp. În acest caz, este mai bine să folosiți un scarificator. Acest echipament scarifică iarba, tăind pe verticală gazonul, aerisindu-l și îndepărtând buruienile sau mușchiul.

Scarificatoarele există atât în versiune electrică, cât și manuală - un scarificator manual va avea cu siguranță efectul dorit, iar aerisirea solului și îndepărtarea buruienilor va dura mult mai puțin timp decât săparea manuală a plantelor una câte una.

Combaterea chimică a buruienilor de pe gazon

În cele din urmă, am lăsat la urmă utilizarea substanțelor chimice. Nu toată lumea dorește să facă acest lucru, dar dacă vă decideți să o faceți, alegeți erbicide selective. De ce să le folosiți atunci când plănuiți să vă erbicidăm gazonul? Aceste preparate perturbă procesele de viață ale buruienilor, dar trebuie să știți că întregul proces poate dura până la câteva luni. Eficacitatea lor depinde de condițiile meteorologice, iar cele mai bune rezultate se obțin cu un sol cald, umed și temperaturi blânde. Înainte de a aplica tratamentele chimice, fortificați-vă gazonul cu un îngrășământ dedicat și nu tundeți iarba imediat înainte de pulverizare. Astfel de acțiuni vor susține acțiunea erbicidelor.

Suntem siguri că, datorită textului nostru, veți ști mai multe despre îndepărtarea buruienilor și veți alege metoda cea mai potrivită pentru nevoile și posibilitățile dumneavoastră. Înierbarea unui gazon tânăr este esențială pentru a te bucura de o grădină frumoasă, iar în magazinul nostru vei găsi accesoriile necesare pentru a face acest lucru. Veniți să faceți cumpărături cu noi!

Afișează mai multe intrări din Mai 2023

Recomandat

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 31 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-01-24
Ok
2023-08-20
Timp foarte mare pana la primirea comenzii. Apeluri multe pe mail la care nu am primit raspuns. Sistemul de zavorare ( placuta cu gaura, atasata) nu imi serveste. Imi trebuia celalalt sistem de zavorare. Zavorul se monteaza la exteriorul unei usi si inchide doua suprafete plane aflate una in continuarea celeilalte. Zavorul ar trebui sa fie livrat cu ambele sisteme de zavorare, asa cum apare in reclama produsului. Cand comanzi nu ai posibilitatra sa alegi piesa in csre va intra tija zavorului ptr inchidere.
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania pixel