Cum se construiește un site de glamping? O idee pentru propria afacere

2023-07-07
Cum se construiește un site de glamping? O idee pentru propria afacere

Căutați o idee pentru propria afacere? Avem o propunere destul de interesantă pentru dumneavoastră. Este vorba de glamping - o formă modernă de vacanță care devine din ce în ce mai populară în țara noastră. Merită să vă gândiți să investiți în această formulă. De ce? Turiștii însetați de contact cu natura sunt dornici să o folosească, tratând-o ca pe o alternativă la campingul tradițional. Vrei să știi cum să construiești un loc de glamping și să îl faci un succes? Citiți mai departe!

Ce este glamping-ul?

Ce este mai exact glamping-ul? Numele său derivă din cuvintele englezești glamourous (exclusivist, plin de farmec) și camping (camping, tabără). Așadar, doar din denumire, este o formă de vacanță care combină faptul de a fi în natură, ceea ce este cazul campingului, și luxul asociat cu relaxarea în hoteluri.

Această formă de vacanță este relativ nouă. Glamping a devenit popular abia în secolul XXI, iar cuvântul în sine a început să apară în spațiul public abia în 2005. Britanicii au fost primii care au început să îl folosească. Adevărul este, însă, că originile glamping-ului sunt foarte vechi. Într-adevăr, încă din secolul al XVII-lea, regii și monarhii își făceau tabăra în cadre naturale frumoase, folosind corturi luxoase și pline de confort.

Glamping este, prin urmare, o soluție pentru persoanele care doresc să scape de cotidian și de agitația vieții de la oraș, dar care nu vor să își petreacă timpul într-un cort fără apă curentă, fără pat și fără confortul cu care sunt obișnuiți.

Cum poate arăta glamping-ul?

Pe măsură ce popularitatea sa crește, crește și numărul de facilități în care puteți petrece timpul în acest mod. Înainte de a intra în metodele de construcție a glamping-ului, vă vom spune pe scurt cum poate arăta.

Cel mai adesea, glamping-ul constă în căsuțe mici care seamănă cu corturile. Forma căsuțelor, designul lor sau numărul de facilități pot varia, dar de departe cele mai comune sunt buburuzele sferice sau wigwams sau yurte. Casele din copac sau ... casele de apă sunt, de asemenea, destul de populare. Ce au în comun toate aceste soluții?

  • casele din copaci vă permit să experimentați natura și să fiți înconjurați de ea;
  • sunt ușor accesibile și se poate ajunge la ele cu mașina;
  • de obicei, cabanele dispun de toate facilitățile necesare: de la baie, un pat confortabil sau un televizor până la încălzire;
  • uneori au Wi-Fi, dar există și unități care nu au internet - acestea sunt ideale pentru oaspeții care doresc o pauză de la o conexiune constantă cu lumea;
  • la fața locului se servesc mese la standarde înalte, de obicei regionale.

Cum se construiește un site de glamping?

Știm deja ce este glamping-ul și cum poate arăta. Este timpul să răspundem la întrebarea cum să creăm o astfel de unitate și să o tratăm ca pe propria afacere.

Primul și cel mai important aspect este parcela de teren, adică spațiul unde va fi amplasat glamping-ul dumneavoastră. După cum știți deja din textul nostru, acesta poate fi un teren forestier, un lac sau un teren pustiu din munți. Este important ca atunci când creați un loc de glamping să nu uitați să asigurați o parcare confortabilă pentru oaspeții dumneavoastră, dar și să vă asigurați că este izolat, dar și că permite accesul la utilități, apă și alte facilități.

Înainte de a începe să construiți, trebuie, bineînțeles, să aveți toate autorizațiile necesare pentru a crea facilitatea și a primi oaspeții: autorizație de planificare, completarea reglementărilor de incendiu și a traseului de evacuare în caz de incendiu etc.

Dacă aveți deja un amplasament, următorul pas este să construiți căsuțele. Înainte de a face acest lucru, este o idee bună să planificați aspectul întregului loc de glamping: numărul de cabane, infrastructura suplimentară, cum ar fi un loc de joacă sau o saună, dacă intenționați să le aveți.

Apoi vine momentul construirii căsuțelor. Decideți care este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră - dacă cabanele vor fi din cărămidă sau pliante, dacă fiecare va avea o bucătărie și o baie, sau dacă veți organiza o bucătărie de câmp și instalații sanitare. În ceea ce privește căsuțele în sine, în zilele noastre puteți obține chiar și kituri gata făcute, ceea ce face mult mai ușor să vă apucați de această afacere. Gândește-te la cum vrei să arate glamping-ul tău și nu uita să ai grijă și de accesorii. Încălzirea, adică un aragaz și un coș de fum, va fi esențială, la fel ca și ventilatoarele, panourile de izolare sau un sistem de gestionare a deșeurilor. Un pas bun este să ajungeți la echipamente alimentate cu energie solară. Când totul este gata, vă puteți începe afacerea!

Promovează-ți glamping-ul!

Căsuțele dvs. sunt pregătite să primească oaspeți? Acum vă așteaptă partea cea mai grea - trebuie să treceți la promovarea proprietății dvs. Cel mai bun mod de a reuși este să găsiți ceva cu care să ieșiți în evidență. De ce nu organizați un atelier de yoga sau un curs de gătit la proprietatea dumneavoastră? Poate că vă veți delecta cu mese apetisante de la fermierii locali? Sau poate că avantajul tău este locația ta? Poți transforma oricare dintre aceste caracteristici în succesul tău.

Pentru a atrage oaspeți la glamping-ul tău, ar trebui să creezi un site web și conturi de social media. De asemenea, vă puteți lista proprietatea pe unul dintre portalurile de glamping. Orice metodă este bună! Iar de îndată ce primii dvs. oaspeți se vor întoarce și vor vedea cât de atractiv este locul pe care l-ați creat, cu siguranță vor recomanda facilitatea prietenilor și cunoștințelor lor. Și așa va începe să se învârtă afacerea!

Sperăm că din articolul nostru ați aflat ce este glamping-ul și știți deja de ce este nevoie pentru a înființa o astfel de afacere. Este o idee excelentă de investiție și cu siguranță merită luată în considerare atunci când căutați o oportunitate de venit bun și stabil.

Afișează mai multe intrări din Iulie 2023
IdoSell Trusted Reviews
4.48 / 5.00 60 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-06-12
Livrarea cam greoaie.
2024-04-27
Exact că în poza super ok !
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel