Cum ascuți foarfecele de grădină și foarfecele de grădinărit? Ghid pas cu pas

2023-02-14
Cum ascuți foarfecele de grădină și foarfecele de grădinărit? Ghid pas cu pas

Oricine lucrează în grădină măcar din când în când este conștient de importanța echipamentului de lucru. Este aproape imposibil să ai grijă de copaci și arbuști fără foarfece de crengi sau foarfece de grădină bine ascuțite și funcționale, așa că astăzi am pregătit un scurt ghid pentru ascuțirea acestor unelte. Lectură plăcută!

Când se defectează mașina de tuns gard viu?

Lamele de la dispozitivul de tuns gardul viu sau foarfecele de grădinărit sunt vizibil uzate, iar tăieturile pe care le faceți cu ele sunt inegale și zimțate? Acesta este cel mai bun indiciu că este timpul pentru ascuțire. Nu trebuie să cumpărați imediat un model nou - încercați mai întâi să ascuțiți echipamentul existent, oferindu-i astfel o a doua viață. Cum se ascut foarfecele de grădinărit și foarfecele de crengi? Următoarele instrucțiuni vor funcționa perfect atât pentru foarfecele de gard viu, cât și pentru foarfecele de grădinărit. Vezi cât de ușor este!

Pasul 1: Curățați scula

Orice operațiune de ascuțire sau reparație ar trebui să înceapă în mod ideal cu o curățare temeinică a sculei. S-ar putea să constatați că o spălare meticuloasă va fi suficientă pentru ca foarfeca de grădinărit să revină la forma inițială. Pentru curățare, este suficient să folosiți apă și detergent și o periuță de dinți, în timp ce murdăria mai puternică va fi îndepărtată cu o pilă de unghii. În cazul în care foarfecele de grădinărit este foarte murdar, puteți folosi detergenți speciali care conțin dezinfectanți pentru a evita transferul bolilor de la plantele infectate la cele sănătoase. Alternativ, dezinfectați foarfecele de tuns gardul viu sau foarfecele de grădină cu alcool obișnuit.

Pasul 2: demontarea echipamentului

Următorul pas este să demontați scula. Acest lucru vă va permite să ajungeți în locuri greu accesibile, de exemplu, la foarfecele cu nicovală sau la foarfecele de tuns gard viu. De asemenea, puteți bloca lamele cu o clemă sau cu o menghină de atelier, ceea ce reprezintă, de asemenea, o modalitate bună de a avea acces la întreaga suprafață a lamei.

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă la deșurubarea dispozitivului de tuns gard viu. Înainte de a face acest lucru, vă recomandăm să vă uitați atent la designul său sau să faceți fotografii ale instrumentului. După ascuțire, trebuie să o asamblați corect și, fără o analiză amănunțită a construcției sale, acest lucru poate fi imposibil.

Pasul 3: ascuțirea mașinii de tuns gard viu

Pregătiri în spatele nostru, puteți trece la afaceri. Pentru a ascuți foarfecele și foarfecele de grădină, cel mai bine este să folosiți un fișier metalic, o piatră de ascuțit tradițională, un ascuțitor de cuțite de bucătărie sau un polizor.

Ce gradație ar trebui să aleg? Pentru a evita lamele zdrențuite, cel mai bine este să alegeți un ascuțitor cu cea mai mică gradație posibilă. Procesul de ascuțire în sine este simplu: pur și simplu așezați ascuțitorul pe lamă la un unghi de 45 de grade și faceți o mișcare lină într-o singură direcție, de la lamă spre exterior. Ascuțiți până când unealta este perfect netedă, uniformă și ascuțită. Acest lucru poate dura până la câteva zeci de minute, dar este cu siguranță mai bine să faceți acest lucru cu precizie și să nu vă grăbiți.

 

Pasul 4: răsuciți foarfecele de grădină sau foarfecele de tuns gard viu și... ați terminat!

În cele din urmă, răsuciți dispozitivul de tuns gardul viu sau foarfecele de grădinărit (dacă le-ați deșurubat anterior) sau scoateți-le din clema sau dispozitivul de prindere din atelier. Este o idee bună să încoronați ascuțirea prin ungerea sculei. Astfel, nu numai că întregul mecanism va funcționa bine și fără probleme, dar și piesele metalice vor fi protejate împotriva coroziunii. Sperăm că, cu acest text, știți deja cum să ascuțiți foarfecele și foarfecele. Este o sarcină destul de simplă, care vă va permite să vă bucurați de instrumentul dvs. preferat pentru o perioadă lungă de timp.

Afișează mai multe intrări din Februarie 2023

Recomandat

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 31 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-03-30
Seriozitate maxima
2023-09-18
Pret bun, livrare rapida si caliate buna. Compania de top
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania pixel