Ce este betonul de polistiren și care este utilizarea sa?

2022-11-21
Ce este betonul de polistiren și care este utilizarea sa?

Industria construcțiilor este în continuă inovație. Noile materiale și noile soluții înseamnă că renovarea sau construirea de noi structuri nu mai sunt atât de dificile și solicitante ca în trecut. Astfel de inovații includ betonul de polistiren, un material modern care facilitează mult izolarea și umplerea.

Beton de polistiren - ce este?

Ce este betonul din polistiren? Este un amestec special format din granule de polistiren, apă și ciment. Întregul ansamblu este legat de o substanță chimică specială care are proprietăți de legare. Acest amestec gata preparat este autogresat. Se administrează cu ajutorul unei pompe cu șurub și, în anumite cazuri, funcționează considerabil mai bine decât betonul tradițional. Acesta își va dovedi valoarea nu numai la renovarea clădirilor construite cu mulți ani în urmă, ci și în construcțiile moderne.

De ce este betonul din polistiren atât de popular?

Apariția acestui material de construcție l-a făcut foarte popular aproape imediat. Constructorii au ajuns să aprecieze betonul din polistiren - opiniile experților vorbesc de la sine. Totul se datorează faptului că acest material de construcție este foarte ușor, de până la 12 ori mai ușor decât betonul clasic, ceea ce îl face ideal ca umplutură pentru șape, în special la etajele superioare. Betonul tradițional de la etajele superioare necesită o armătură suplimentară, care nu este necesară în cazul betonului ușor din polistiren.

Din acest motiv, acest material inovator este excelent atunci când se renovează clădiri vechi. Structurile vechi sunt adesea destul de fragile, astfel încât greutatea materialului este de o importanță considerabilă. Styrobrete nu numai că le fixează, dar asigură și stabilitatea întregii clădiri. Proprietățile de rezistență la foc ale betonului de polistiren sunt, de asemenea, importante pentru structurile îmbătrânite.

Un alt avantaj al acestui material, care a contribuit la popularitatea sa, este reprezentat de proprietățile sale termice. Materialul este un izolator termic de până la 10 ori mai bun decât betonul tradițional. În plus, betonul de polistiren asigură și o bună izolare fonică. Deci are toate avantajele!

Styrobeton - aplicații

Puteți utiliza betonul de polistiren atât în construcțiile industriale, cât și în cele rezidențiale. Acest material are mai multe aplicații decât credeți! Styrobeton se va dovedi util ca:

 • un material de umplutură ușor pentru tavane și podele - după cum s-a menționat deja, nu îngreunează structura clădirii și nu necesită armare suplimentară,
 • izolator termic pentru pereții exteriori ai clădirilor rezidențiale,
 • izolator termic între etaje (de exemplu, între subsol și parter),
 • izolator termic al fundațiilor - de obicei, al pereților de fundație din clădirile existente, unde izolația tradițională ar afecta stabilitatea și structura clădirii,
 • izolator termic al acoperișurilor plate - cel mai adesea în clădirile existente sau în cazul în care acoperișul este greu și izolarea ar necesita o consolidare structurală,
 • un izolator acustic între podele în casele multifamiliale și în clădirile industriale,
 • umplerea structurilor orizontale,
 • umplerea pereților goi,
 • ca înlocuitor al polistirenului pentru izolarea pereților,
 • șapă ușoară pentru balcoane și terase,
 • umplere între instalații,
 • șapă pentru piscine - funcționează nu numai ca bază, ci și ca izolație pentru a împiedica răcirea apei.

Tipuri de beton de polistiren

Sunteți interesat de acest produs? Nu e de mirare - merită să aflați mai multe despre betonul din polistiren. Pentru început, ar trebui să vă familiarizați cu diferitele tipuri de beton de polistiren, astfel încât să puteți alege un produs care să vă satisfacă nevoile. Ce tip de beton de polistiren ar trebui să aleg?

Beton polistiren preamestecat în saci

Aceasta este cea mai bună soluție - amestecul gata preparat trebuie doar să fie amestecat cu apă într-un recipient, conform recomandărilor producătorului.

Module stiro-betonate

Modulele, care sunt ușor de îmbinat, nu trebuie să fie cimentate sau lipite între ele. Pereții realizați din acestea sunt rezistenți la deteriorări și, deoarece nu au multe îmbinări, sunt izolatori termici extrem de eficienți. Aceste panouri pot fi tăiate la orice dimensiune, ceea ce le face ușor de adaptat la nevoile dumneavoastră. Nu trebuie să vă fie frică de ele - experiența altor utilizatori de pereți din module spune că puteți atârna dulapuri sau obiecte grele pe ele.

Afișează mai multe intrări din Noiembrie 2022

Recomandat

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 31 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-03-24
Produse de calitate și prețuri mici.
2024-01-24
Ok
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania pixel