Ce ciocan pentru a alege pentru uz casnic? Toate tipurile

2023-05-26
Ce ciocan pentru a alege pentru uz casnic? Toate tipurile

Fiecare casă ar trebui să aibă unelte de bază. O șurubelniță, un clește și o bandă de măsură sunt în mod evident utile, dar un ciocan este cu adevărat esențial. Dacă nu doriți să apelați la un specialist pentru fiecare defecțiune, chiar și cea mai mică, asigurați-vă că aveți acasă un model de bază. Ce ciocan ar trebui să alegeți? Vă răspundem în articolul de mai jos!

De ce merită să ai un ciocan?

Fie că locuiți într-o casă sau într-un apartament, există unele accesorii care merită să fie avute. O cutie de scule de casă nu poate fi imaginată fără un ciocan. Este un accesoriu esențial pentru orice pasionat de bricolaj, dar și pentru persoana care dorește să efectueze singură mici reparații. Ciocanul nu este indispensabil doar pentru a confecționa cutii sau rafturi, ci poate fi folosit și pentru a repara mici defecțiuni. Îl puteți folosi pentru a potrivi piesele între ele și pentru a înfige cuiele care le conectează. Nimic nu va funcționa fără un ciocan!

Ce tipuri de ciocane sunt disponibile?

Designul ciocanului nu s-a schimbat de mulți ani, dar apar versiuni mai moderne, electrificate. Totuși, pentru bricolajul casnic și reparațiile simple, un ciocan manual clasic va fi suficient.

Un ciocan tipic pentru casă este format din două părți: mânerul și capul. Acestea trebuie să fie conectate ferm și să formeze o formă de T. De asemenea, merită să reamintim nomenclatura părților laterale ale capului: cea cu capătul plat este obuch, iar cea bizotată se numește chop.

Există mai multe tipuri de ciocane și acestea diferă în ceea ce privește utilizarea și construcția lor, care, totuși, se bazează întotdeauna pe descrierea de mai sus.

  • Ciocanul universal - acesta este modelul tradițional, cel mai simplu, care este potrivit pentru a fi utilizat în mediul casnic. De obicei, are un mâner din lemn sau plastic și un cap din oțel. De obicei, cântărește până la 2 kg.
  • Ciocan de tâmplar - acesta este, de asemenea, unul dintre modelele mai simple, cu un cap din oțel călit și un mâner din lemn sau plastic. Cu toate acestea, acest tip are o formă distinctivă care se termină în așa-numitele gheare. Acestea arată ca niște dinți dubli de diferite lungimi și sunt folosite pentru a smulge scânduri, a ciopli piese sau a scoate cuie. Uneori, acest lucru este facilitat de un magnet plasat în cap.
  • Ciocan de tâmplar - în acest model, capul este din lemn dur, iar ciocanul în sine este destul de mic. Tija are o secțiune transversală rotundă, iar ciocanul este folosit pentru a sprijini alte unelte atunci când se lucrează cu lemnul.
  • Ciocan de zidar - acest tip este mai mare decât ciocanele universale și poate diferi de alte modele și prin formă. De obicei, capul este mai mare și se termină cu o lamă plată, care este potrivită pentru zdrobirea materialelor sau pentru a bate în cuie tencuiala. Cu toate acestea, va funcționa bine și pentru a înfige cuie.
  • Ciocanul de lăcătușerie - arată ca un model tradițional și este, de asemenea, adesea folosit pentru lucrări cu tablă. Dacă urmează să fie folosit pentru demolări, ar trebui să cântărească cel puțin 10 kg.
  • Ciocan de pavaj - acest model are două fețe drepte cu un capăt bont, iar capul este din cauciuc sau are capace de cauciuc. Toate acestea pentru a evita deteriorarea plăcilor de pavaj pe care este proiectat să le lovească.

Desigur, acestea nu sunt toate modelele: există și ciocane de tinichigiu, ciocane de tencuitor, ciocane de pietrar, ciocane de cizmar sau ciocane de sculptor. Fiecare arată ușor diferit și este folosit pentru sarcini diferite.

Ce ciocan să alegi pentru casa ta?

Cu atât de multe ciocane diferite disponibile pe piață - pe care să îl alegeți? Răspunsul nu este clar și totul depinde de scopul pentru care aveți nevoie de ciocan. Cu toate acestea, dacă doriți să folosiți acest accesoriu pentru reparații ocazionale sau bricolaj, un ciocan simplu de tâmplar va fi cel mai bun și vă va satisface așteptările 100%!

Vizitați magazinul nostru pentru o varietate de modele de ciocane și alte unelte. Veți găsi multe soluții pentru fiecare gospodărie!

Afișează mai multe intrări din Mai 2023

Recomandat

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 31 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-04-03
Seriozitate,produse de calitate la un preț bun.
2024-01-24
Ok
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania pixel