Ce cadă acrilică ar trebui să aleg pentru baia mea?

2022-10-05
Ce cadă acrilică ar trebui să aleg pentru baia mea?

Nu există nimic mai bun după o zi obositoare decât să te relaxezi în baie. Apă caldă, lichid de baie parfumat și bule - sună fabulos, nu-i așa? Deci, dacă vă întrebați ce cadă acrilică ar fi cea mai bună pentru casa dvs., sunteți în locul potrivit. Avem câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun model.

Ce să căutați atunci când cumpărați o cadă de baie?

Care este cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont atunci când vă planificați amenajarea băii? O prioritate certă este dimensiunea sa. Acesta determină ce model de cadă veți putea alege. La fel de important este și locul în care doriți să fie amplasată cada de baie. Aceste două lucruri vă vor ușura mult lucrurile. Dacă aveți mult spațiu și doriți o zonă de spa acasă, luați în considerare alegerea unei băi cu hidromasaj. Căzile de baie independente, care pot fi plasate chiar și în mijlocul camerei, arată foarte bine în băile mari. Efectul va fi captivant! Pe de altă parte, în spațiile mai mici, o cadă de baie de colț este cea mai bună opțiune pentru a utiliza eficient spațiul.

Tipuri de căzi de baie

Există mai multe tipuri și forme de căzi de baie, așa că, de dragul ordinii, le vom enumera pe toate, astfel încât să știți ce cadă acrilică va fi cea mai bună:

 • cadă dreptunghiulară, clasică, pentru băi de dimensiuni medii, disponibilă în mai multe dimensiuni și cea mai confortabilă,
 • o cadă de baie de colț, care economisește mult spațiu, disponibilă în variante simetrice și asimetrice,
 • cada de baie de sine stătătoare, care are nu numai o funcție practică, ci și una decorativă, arată foarte bine în centrul camerei, dar are nevoie de mult spațiu,
 • o cadă de baie rotundă sau ovală, care necesită destul de mult spațiu, dar este la fel de impresionantă ca și cea de sine stătătoare,
 • o cadă cu hidromasaj, un spa la domiciliu în propria baie, dar cu necesitatea de a curăța periodic jeturile,
 • o cadă de baie de un tip diferit, cu o formă neobișnuită, care este ideală pentru comenzi individuale.

După cum puteți vedea, există destul de multe opțiuni, dar dacă știți ce fel de spațiu aveți la dispoziție sau ce fel de efect doriți, cu siguranță puteți ghici deja pe ce model să pariați. Dacă aveți mult spațiu în baie, o cadă de baie independentă din acrilic va fi un succes. Dar ce altceva merită luat în considerare?

Acrilic sau oțel cadă de baie - câteva cuvinte despre materiale

Există un motiv pentru care am ales acrilicul pentru tapet - acesta este materialul din care sunt create cele mai populare căzi de baie. Este, de asemenea, o soluție bună pentru diferite tipuri de băi: căzile de baie acrilice sunt produse practic în orice formă imaginabilă. Durabilitatea lor nu este lipsită de importanță. Realizate din acrilic solid de înaltă calitate sau din acrilic cu rășină de poliester din fibră de sticlă, aceste căzi vă vor dura foarte mult timp. Sunt modele ușoare, ușor de întreținut, care pot fi curățate în câteva momente cu o găleată de apă caldă și un detergent delicat (fără agenți caustici!) și, deoarece se încălzesc rapid, vă puteți bucura de o baie caldă pentru o perioadă lungă de timp. O caracteristică interesantă sunt căzile de baie acrilice antibacteriene, care se dezvoltă mult mai lent pentru a dezvolta microorganisme. Dezavantajul băilor acrilice este că sunt predispuse la zgârieturi și deteriorări, dar în cele mai multe cazuri acestea sunt destul de ușor de îndepărtat. Tot ce ai nevoie este un polish și o cârpă.

O alternativă la o cadă acrilică, de exemplu, sunt căzile de baie din oțel, care erau foarte populare cu ani în urmă. Cu toate acestea, această soluție devine de domeniul trecutului - acestea sunt modele destul de grele care, deoarece oțelul conduce bine căldura, răcesc rapid apa. Impacturile sau stropii sunt dificil de îndepărtat.

Căzile de baie din fontă sunt o altă opțiune: robuste și atemporale. Deși sunt un produs pe viață, acestea tind să fie foarte grele și, din păcate, și scumpe. Deși efectul pe care îl oferă, mai ales cu picioarele decorative, este foarte luxos. Alegerea formelor este, de asemenea, mult mai redusă decât în cazul acrilicului și al oțelului.

Conglomeratul este demn de a fi menționat. Acesta este un material robust și rezistent la deteriorare, care este cald chiar înainte de a umple baia cu apă. Din păcate, această soluție are și dezavantaje: printre acestea se numără greutatea și prețul.

Cada de baie acrilică de sine stătătoare - ce altceva trebuie să știți?

Înainte de a vă decide asupra unui favorit, luați în considerare următoarele:

 • capacitatea căzii de baie, care este importantă pentru consumul de apă și producția de apă uzată,
 • forma și culoarea cadrului căzii de baie, în cazul în care acesta este vizibil,
 • sifonul potrivit, care îndeplinește liniile directoare, care, pe lângă evacuarea apelor uzate, asigură un miros plăcut în baie și nu necesită utilizarea frecventă a unui adaos,
 • accesorii care pot fi utile. Tetiera, cotiera, barele și mânerele trebuie să se potrivească cu modelul pe care îl alegeți,
 • accesorii care vă vor face baia mai plăcută. Lumânările parfumate sunt completarea perfectă pentru relaxarea de seară în baie. Dacă nu doriți să alegeți o lumânare mare, atunci optați pentru lumânări mici, care pot fi aranjate pe cadă.

Mamy nadzieje, że nasz tekst pomógł Ci zdecydować, który model wanny będzie dla Ciebie najlepszy. Naszym zdaniem najlepszym wyborem jest wanna akrylowa – uniwersalna, wytrzymała i lekka. Łatwo ją też wyczyścić, więc sądzimy, że to strzał w dziesiątkę!

Afișează mai multe intrări din Octombrie 2022
IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 31 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-03-25
Seriozitate și calitatea
2024-03-24
Produse de calitate și prețuri mici.
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania pixel