August în grădină - ce ar trebui să ne amintim?

2023-08-04
August în grădină - ce ar trebui să ne amintim?

August este perioada în care ne bucurăm de fructele coapte și de florile frumoase din grădină. Totuși, acest lucru nu înseamnă că este o lună în care vă puteți lăsa pradă lenevirii. Dacă doriți să vă păstrați grădina plăcută la vedere pentru sezoanele următoare, există destul de multe lucruri de care trebuie să vă ocupați în august. Ce trebuie făcut în grădină în această lună? Citiți mai departe!

În primul rând: recolta

Mai întâi de toate: recolta! În august se recoltează ceea ce am plantat și îngrijit pe parcursul anului. De aceea, primul și cel mai important pas este să ajungem la fructele deja coapte. Nu uitați să faceți acest lucru cu grijă, pentru a nu deteriora crengile. Fructele care mai au nevoie de timp pentru a se coace pot fi protejate de păsări sau de alți dăunători sau de cădere. Susțineți ramurile cu recolte deosebit de abundente, astfel încât acestea să nu fie deteriorate de fructele luxuriante. Este, de asemenea, o idee bună să recoltați acele recolte care au căzut prea devreme: nu numai că au un aspect inestetic, dar pot contribui la apariția unor boli ale plantelor sau pot atrage dăunători.

În al doilea rând, avem grijă de copaci și arbuști.

Recoltarea este de departe cea mai plăcută etapă a cultivării plantelor, dar trebuie să depuneți multă muncă în prealabil pentru a vă asigura că o veți obține.

Aveți meri? Nu uitați să tăiați așa-numitele ghiocei, adică lăstarii noi care cresc din ramurile vechi. La prima vedere, acești lăstari fac o impresie bună și arată ca și cum pomul ar crește, dar, în realitate, ei iau lumina și substanțele vitale de la fructe. Aveți grijă să scăpați de ei!

Cireșele trebuie, de asemenea, rărite - de preferință în a doua jumătate a lunii august, după ce fructele au fost recoltate, și neapărat în zilele calde, uscate și însorite (acest lucru reduce la minimum infecțiile fungice). Nu uitați să tratați zonele cu ramuri îndepărtate cu un produs special.

Arbuștii necesită, de asemenea, îngrijire după recoltare. Coacăzele și coacăzele albe și roșii se desprind cel mai bine de pe lăstarii cei mai bătrâni (de 5 ani), care au cele mai puține flori. Le puteți recunoaște după scoarța mai închisă. Pentru coacăzele negre, în schimb, tăiem lăstarii de 4 ani. Cu zmeura acționăm puțin diferit. După recoltare, tăiați toți lăstarii de pe care ați cules fructele chiar de la pământ. Excepție fac zmeura, care dă fructe și toamna. Cu toate acestea, un singur lucru este valabil pentru toate tipurile de arbuști de fructe de pădure - tăiați toți lăstarii slabi, care compactează și care acoperă solul. Nu va ieși nimic bun din ei.

În cele din urmă, viță de vie și căpșuni. Este o idee bună să legați lăstarii fructiferi ai viței de vie de suporți în august, iar la sfârșitul lunii este esențial să îndepărtați frunzele care acoperă fructele. De asemenea, este o idee bună să scurtați lăstarii din acest an pentru a-i ajuta să se coacă. Când vine vorba de căpșuni, august este o lună bună pentru plivit și fertilizat. Ulterior, este o idee bună să pregătiți solul pentru noile plantări și să săpați bine.

În al treilea rând, faceți ordine în grădina de legume

Recoltarea și ordonarea lunii august nu trebuie să implice doar grădina. Nici grădina de legume nu ar trebui să fie lăsată deoparte. Multe legume sunt recoltate în această lună - ardeii, ceapa, precum și castraveții și roșiile ar trebui să fie deja bune pentru a fi consumate și pentru a face conserve. Dovleceii, dovleceii și dovleceii sunt, de asemenea, încă coapte în august. Nu uitați să vă pliviți regulat straturile de buruieni și să le mențineți udate, mai ales dacă vremea este foarte caldă.

Luna august este, de asemenea, momentul să recoltați usturoiul - faceți-o când frunzele se îngălbenesc și se usucă. Puteți folosi spațiul gol lăsat de legumele recoltate pentru a semăna alte culturi pentru recolta de toamnă. Puteți alege ridichi, lăptișor de matcă sau varză chinezească. Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a semăna ceapă pentru recolta de anul viitor.

În ceea ce privește îngrijirea plantelor, este de asemenea o idee bună să tăiați vârfurile lăstarilor soiurilor de roșii târzii, cu creștere înaltă, la mijlocul lunii august. Este suficient să lăsați 1-2 frunze deasupra celei mai înalte inflorescențe și plantele vor reînvia.

În al patrulea rând - aveți grijă de gazon

În august, ca și în celelalte luni călduroase, trebuie să aveți grijă și de gazonul dumneavoastră, mai ales dacă este cald. Atunci va trebui să udați, de preferință în fiecare după-amiază - este momentul în care soarele încălzește mai puțin, astfel încât mai multă apă va ajunge la rădăcini. În ceea ce privește cositul, nu uitați să nu tăiați gazonul mai scurt de 6 cm. Iarba de această lungime face față mai bine secetei, nu se usucă și arată verde.

Puteți, de asemenea, să vă fertilizați gazonul în august, dar numai cu amestecuri de toamnă. În acest fel, veți avea deja un gazon frumos în primăvară. Este prea târziu pentru îngrășămintele cu azot - dacă le folosiți, iarba nu va supraviețui foarte bine iernii.

Al cincilea - plantați, plantați și dezgropați

Luna august este, de asemenea, un moment bun pentru a face ordine în straturile de flori și pentru a vă ocupa de celelalte plante care abundă în grădină. Puneți mâna pe echipamentul de grădinărit și treceți la treabă!

Potrivite pentru divizare și răsaduri sunt:

 • liliac,
 • goldenrods mari și răspândite,
 • broboane caucaziene,
 • maci de est,
 • plante de acoperire a solului: cornute, stejari târâtori, violete, phloxes - coneflowers și Douglas-flowers - plante care se hrănesc cu scoarță, plante veșnic verzi, anemone de mare, iriși rizomatoși,
 • bujorii supraaglomerate și cu creștere redusă (în a doua jumătate a lunii).

De asemenea, merită să plantați câteva specii în luna august, de exemplu:

 • plante bienale: panseluțe, măceșe, nu-mă-uita, margarete, albăstrele,
 • ghiocei, crini, ghiocei de zăpadă și crocus (în a doua jumătate a lunii),
 • narcisele și plantele cu carouri (spre sfârșitul lunii).

Pentru unele plante, luna august este momentul să le dezgropăm. Faceți acest lucru pentru:

 • bulbii de usturoi ornamental,
 • bulbii de agrișe,
 • ixias.

În același timp, este recomandabil să îndepărtați florile de pe plante pe parcursul lunii august, ceea ce va prelungi perioada de înflorire a acestora. Udați și fertilizați plantele în mod regulat, desigur, și îndepărtați florile care au terminat de înflorit și înlocuiți-le cu dalii și crizanteme care vor continua să încânte privirea timp de câteva luni.

Desigur, în magazinul nostru veți găsi echipamentul de grădină de care aveți nevoie pentru toate acestea. Vom fi bucuroși să vă ținem companie în grădină!

Afișează mai multe intrări din August 2023

Recomandat

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 31 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-02-22
transportul mi s-a parut un pic aiurea.ridicare din nu stiu ce magazin.care nu a avut bunul simt sa trimita un mesaj ca a ajuns produsul
2024-01-24
Ok
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania pixel