Aprilie - lucrări de grădină pentru luna primei înflorituri

2023-03-15
Aprilie - lucrări de grădină pentru luna primei înflorituri

Denumirea "aprilie" indică faptul că aceasta este luna în care încep să înflorească primele plante. Acesta este momentul celui mai frumos anotimp din fiecare grădină. Primăvara se simte deja în aer, soarele stă tot mai mult pe cer, iar temperaturile sunt din ce în ce mai plăcute. Plantele se trezesc după perioada de iarnă. Pentru fiecare grădinar, temperaturile mai ridicate și zilele mai lungi înseamnă mai mult timp pentru a petrece la lucrările de primăvară în grădină.

Sezonul de grădinărit începe cu adevărat în aprilie. Plantele bulboase încep să înflorească, la fel ca și pomii fructiferi. Insectele și mamiferele mici se trezesc, de asemenea, după iarnă. Aceasta este luna în care fiecare grădinar trebuie să se apuce de o muncă mai intensă în aer liber. După ce a făcut ordine în lunile precedente, este timpul pentru prima plantare serioasă.

În această postare, aruncăm o privire asupra tuturor lucrărilor de grădinărit care trebuie făcute în aprilie.

Cum pot avea grijă de plantele mele ornamentale?

În primul rând, trebuie îndepărtate capacele de iarnă puse pe plantele sensibile la îngheț, iar movilele trebuie desțelenite. Covoarele de lână și paie care au fost îndepărtate trebuie curățate și uscate, apoi depozitate pentru sezonul următor și puse la loc în toamnă. Următorul pas este curățarea temeinică a straturilor de flori. Lăstarii uscați ai plantelor perene din anul precedent trebuie tăiați, solul trebuie afânat și orice buruieni care apar trebuie îndepărtate. Când scarificați, trebuie să aveți grijă la plantele bulboase delicate pentru a nu le deteriora.

Dacă solul din grădina dumneavoastră s-a dezghețat deja suficient, puteți începe să vă fertilizați plantele. Îngrășământul trebuie amestecat în sol, iar la final solul trebuie udat. Dacă nu aveți mult timp de petrecut pentru a vă îngriji plantele, puteți folosi preparate de lungă durată - atunci nu va trebui să fertilizați la fel de des ca și cu alte produse. Dacă aveți arbuști, este o idee bună să acoperiți solul de dedesubt cu un strat de mulci pentru a reduce evaporarea și a economisi la udare. În plus, mulciul va inhiba și creșterea buruienilor și va avea un efect pozitiv asupra esteticii grădinii. Nu uitați, însă, că populara scoarță de pin acidifică solul, așa că trebuie așezată doar sub speciile care acceptă un substrat acid (pini, azalee, heather, afine etc.).

Tăiați arbuștii ornamentali cu flori, cum ar fi sălciile sau forsythia. Grădinăritul produce deșeuri organice, care pot fi aruncate la grămada de compost, dacă aveți una. Dacă nu aveți o grămadă de compost, merită să înființați una. Cel mai bun loc pentru acesta este într-un colț întunecat al grădinii. Este important ca în compost să fie aruncate doar părțile sănătoase ale plantelor și buruienile care nu au prins încă semințe.

Pe lângă plante, merită să vă gândiți și la insectele care se trezesc după iarnă. Căsuțele pentru insectele benefice din grădină nu sunt doar practice, ci au și o funcție decorativă.

Cum să ai grijă de plantele utile?

În aprilie, puteți trece deja la plantarea pomilor și arbuștilor fructiferi, crescuți în containere și cu rădăcini goale. Printre aceștia se numără meri, peri, pruni, cireși, cireși, coacăze, coacăze, zmeură și piersici. Semințele de ridichi, morcovi, mazăre de ceapă, spanac și mărar, precum și de pătrunjel (țelină și rădăcină) sunt semănate în pământ. Atunci când cumpărați semințe, este recomandabil să alegeți semințe pelete. Acestea sunt mai scumpe, dar sunt mult mai ușor de semănat, cresc mai repede, iar plantele care apar cresc uniform.

De asemenea, plantele fructifere ar trebui să fie inspectate pentru dăunători. Acordați o atenție deosebită roiurilor de omizi - acestea pot face un adevărat dezastru în culturile noastre. Când mugurii de măr, de pară și de zmeură se înfrunzesc, trebuie să scăpați de gândacii de flori. Pulverizarea plantelor trebuie efectuată numai atunci când dăunătorii sunt în abundență și trebuie făcută spre seară, când albinele au terminat împerecherea pe plante.

Gazon și alte lucrări de grădinărit în aprilie

După ce ați avut grijă de plantele ornamentale și de utilitate, este timpul să vă ocupați de gazon. Terenul curățat și nivelat va servi, în mod ideal, ca loc pentru a pune un gazon frumos - fie că este semănat sau rulat. Dacă aveți deja un gazon, regenerați-l prin aerare și scarificare. În aprilie, ar trebui, de asemenea, să începeți să tundeți și să fertilizați gazonul în mod regulat pentru ca acesta să crească bine.

Începutul primăverii este, de asemenea, momentul ideal pentru a reînsămânța gazonul - asigurați-vă că alegeți același amestec de semințe ca și cel folosit anterior. De asemenea, se îndepărtează buruienile din gazon - de preferință prin mijloace mecanice.

Nu uitați de plantele în ghiveci, care trebuie, de asemenea, îngrijite. În primul rând, acestea trebuie replantate, acordând atenție substratului corect. Plantele care au crescut prea mari trebuie separate. După replantare, trebuie verificată starea plantelor pentru a se depista eventuale boli sau dăunători și, dacă este necesar, trebuie pulverizate. Speciile de plante care sunt latente iarna trebuie udate regulat și mai abundent primăvara.

Dacă aveți un iaz în grădină, este timpul să îi faceți o curățare temeinică după iarnă, dacă nu ați făcut-o deja. Iazul trebuie curățat, pompa trebuie pusă în funcțiune și filtrele trebuie înlocuite. Plantele din zonele subacvatice și de coastă trebuie separate și trebuie plantate plante noi. Atunci când temperatura apei se menține peste 12ºC, începem să hrănim și peștii care trăiesc în iazul nostru.

Afișează mai multe intrări din Martie 2023

Recomandat

Mini gheară de grădină 39 cm

Mini gheară de grădină 39 cm

11,41 RON brut57.05 pct..
Mini gheară de grădină 41 cm

Mini gheară de grădină 41 cm

35,75 RON brut178.75 pct..
Stropitoare galvanizată cu sită 12 l

Stropitoare galvanizată cu sită 12 l

81,10 RON brut405.50 pct..
Stropitoare galvanizată cu sită 10 l

Stropitoare galvanizată cu sită 10 l

78,82 RON brut394.10 pct..
Stropitoare galvanizată cu sită 8 l

Stropitoare galvanizată cu sită 8 l

73,68 RON brut368.40 pct..
IdoSell Trusted Reviews
4.59 / 5.00 185 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-10-29
Good value for money
2024-10-29
Ok
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel