topoare

( numărul de produse: 16 )

TOPOARE - TIPURI ȘI UTILIZĂRI

 

Pentru cei care au o casă, o grădină sau o parcelă, un topor se poate dovedi a fi un instrument esențial, util pentru o gamă largă de lucrări de curățare a terenului și alte lucrări de grădină. Toporul de despicat este unul dintre uneltele de bază pentru grădină.

 

Topor tradițional este format dintr-un mâner și o parte activă, și anume capul. Capul poate avea o lamă pe ambele fețe sau poate fi terminat cu un tijă pe o singură față. Versiunea cu o singură față este cea mai populară și este utilizată în principal pentru tăierea ramurilor și copacilor subțiri și pentru a despica lemnele de foc - o alternativă bună la uneltele electrice. Topor de despicat poate cântări până la 4 kg și este disponibil în mărimile de la S la XL - mărimea trebuie selectată în funcție de tipul de lucru efectuat. Are un mâner lung care face ca lama să fie înclinată spre suprafața butucului într-un unghi ușor și poate tăia chiar și lemnul dur. Un instrument la fel de util este elicopter, cunoscut și sub numele de grubcare are o lamă de formă specială. Se folosește, de asemenea, pentru tăierea arbuștilor și a copacilor, dar este indispensabilă pentru decojirea (îndepărtarea scoarței) trunchiurilor tăiate. Pe lângă funcția sa de îndepărtare a scoarței de pe arborii tăiați, instrumentul de defrișare este folosit și pentru a scoate tufișurile, de unde îi vine și numele. Este de dimensiuni și greutate reduse și are un mâner scurt.

 

Atunci când alegeți un topor, merită să acordați atenție materialelor din mâner și cap. Mânerul trebuie să se potrivească confortabil în mână și să fie din lemn sau plastic rezistent. Capul toporului, pe de altă parte, este fabricat din oțel inoxidabil.

 

Următoarele se vor dovedi, de asemenea, utile în echiparea unui atelier de casă topor de tâmplărie. Dotat cu mânere drepte, mai degrabă scurte și cu un ciocan plasat în locul oboiului, este cunoscut și sub numele de ciocan de topor. Utile pentru despicarea lemnului, tăierea buștenilor și alte lucrări de grădinărit. Un topor multifuncțional poate fi o alegere bună, caracterizat prin greutate redusă și un mâner nu prea lung. Seamănă cu un topor sau cu un topor, își face treaba la tăierea crengilor, dar nu este potrivit pentru tăierea lemnului.

IdoSell Trusted Reviews
4.57 / 5.00 130 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-26
ok
2024-09-17
Ok!
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel