furtunuri tehnice

( numărul de produse: 7 )

Furtunuri tehnice nu numai pentru udare, ci și pentru pomparea apei din zonele inundate sau din iazuri, sau pentru irigarea zonelor industriale. Unele dintre ele pot transporta și alte lichide - chimice sau alimentare - datorită rezistenței lor ridicate la temperaturi ridicate și la efectele acizilor și alcalinelor. Un tip de furtun tehnic este, de asemenea, furtunurile de stingere a incendiilor, care au fost adaptate pentru a funcționa la presiuni foarte mari. Furtunurile de aspirație și de refulare sunt extrem de utile în procesele de transfer de fluide industriale (de exemplu, suc sau lapte), tocmai datorită rezistenței lor la presiuni ridicate.

 

Furtunurile tehnice sunt concepute pentru sarcini speciale și, în funcție de necesități, au următoarele proprietăți. Ele pot fi rezistente la zdrobire, rezistente la foc, de diametru mare sau își pot recăpăta forma chiar și atunci când sunt presate cu o greutate mare. Pentru transportul de gaze, aer comprimat, acizi, uleiuri etc. Acestea sunt realizate din diverse materiale, m.în. din plastic, cum ar fi cauciucul sau PVC, iar unele furtunuri sunt întărite, ceea ce le sporește rezistența.

 

Cauciuc SRB cauciucul utilizat este cauciucul stiren-butadienă, care este foarte rezistent la o gamă largă de forțe. Umezeala, alcoolul, alcalii sau acizii nu o afectează, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la abraziune sau deteriorare. Cu toate acestea, ele nu pot fi utilizate pentru a conduce lubrifianți sau uleiuri vegetale și trebuie protejate de lumina soarelui și de temperaturile ridicate. Furtunuri fabricate din cauciucuri NR/SRB - este materialul ideal pentru utilizarea în industria alimentară, deoarece este inodor și netoxic.

 

Furtunuri NBRfabricate din cauciuc acrilonitril-butadienă, sunt rezistente la uleiuri, grăsimi, alcooli, fluide hidraulice și se comportă bine la temperaturi scăzute și la presiuni ridicate ale fluidelor. Rezistent la acizi și alte substanțe corozive va fi un furtun realizat din EPDM - materialul este, de asemenea, rezistent la lumina soarelui și la intemperii, iar proprietățile sale nu se schimbă nici la temperaturi de până la 130 de grade Celsius° Celsius. Materialul final de alegere pentru fabricarea furtunurilor tehnice este PVC - plastic rezistent la sare, ulei, leșie și acizi diluați. Cu toate acestea, uneori este necesară utilizarea unei împletituri pentru a permite furtunului să reziste la o presiune mai mare, de exemplu, la aer comprimat.

 

Este foarte important ca materialul de construcție al furtunului tehnic să se potrivească cu substanța care trebuie să curgă prin el. Furtunul tehnic armat din PVC va fi cea mai bună alegere pentru o fosă septică - nu va fi deteriorat mecanic sau de substanțele chimice care sunt adesea adăugate la apa din fosa septică. De asemenea, poate rezista la presiuni ridicate. Pe de altă parte, atunci când se pompează apă curată dintr-un puț, va trebui să se folosească două furtunuri: un furtun de aspirație va transporta lichidul de la sursă la pompă, iar un furtun de refulare îl va duce la destinație.

IdoSell Trusted Reviews
4.55 / 5.00 132 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-24
Livrare conform estimarii si produs ok
2024-09-23
Ok
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel