unelte pentru beton

( numărul de produse: 5 )

Betonul celular este cel mai ușor tip de beton. Își trage numele de la faptul că pe suprafața sa se formează pori - cu alte cuvinte, celule. Își dobândește structura poroasă în timpul procesului de formare prin introducerea unui gaz - de obicei aer - în amestecul de ciment, care ocupă 60-85% din volumul amestecului. Betonul celular se distinge prin proprietățile sale excelente de izolare. Ingredientele sale principale sunt varul și cimentul și se prezintă sub formă de blocuri mai mici sau mai mari. Acesta include, de asemenea, un agregat care afectează rezistența betonului - de obicei nisip sau cenușă zburătoare.

 

PROPRIETĂȚI ALE BETONULUI CELULAR

 

Rezistența, ușurința de prelucrare și nivelul ridicat de izolare contribuie la marea popularitate a betonului celular. Funcționează bine pentru construcția pereților într-o casă cu mai multe etaje, dar nu va fi întotdeauna o alegere bună pentru construcția pereților despărțitori din cauza izolației fonice slabe. În ceea ce privește izolarea termică, aceste proprietăți depind de densitatea materialului. Cel mai bun material izolator va fi betonul celular cu o densitate scăzută de 300-400 kg/m3 - acesta poate fi folosit pentru construcția de pereți cu un singur strat, neizolați.

 

Marele avantaj al betonului celular este că este un material incombustibil. A rămas cu cea mai mare clasificat în clasa de rezistență la foc A1. De asemenea, este extrem de ecologică, nu conține substanțe nocive și este rezistentă la mucegai, ciuperci și coroziune chimică. În plus, are proprietăți de rezistență la îngheț atâta timp cât nu se udă. În ciuda lejerității sale, betonul celular este foarte rezistent. De asemenea, este ușor de lucrat și poate fi echipat cu cele mai simple unelte de construcție.

 

SELECTAREA TIPULUI DE BETON CELULAR

 

Pentru a alege tipul potrivit de beton celular, este necesar să se acorde o atenție la parametrii săi principali. Marcajele de pe produs se referă în principal la densitatea acestuia, care afectează nivelul de conductivitate termică, rezistența și izolarea fonică. Acești parametri determină unde poate fi utilizat materialul, iar denumirea densității este exprimată sub formă de număr, de exemplu 300, 350, 400, 450 etc. Puteți obține, de asemenea, beton pe piață cu o denumire 900 sau 1000. Cu cât densitatea betonului celular este mai mare, cu atât este mai mare rezistența, izolarea fonică și termică.

 

Printre punctele slabe ale betonului celular se numără faptul că este destul de fragil, ceea ce, pe de o parte, îl face mai ușor de lucrat, dar, pe de altă parte, crește riscul de deteriorare, de exemplu, în timpul transportului. Datorită structurii sale poroase, este, de asemenea, foarte absorbant și trebuie protejat de contactul direct cu apa. Din acest motiv, nu va funcționa în orice locație, în special în cele expuse la umiditate ridicată. Ultimul dezavantaj este izolarea fonică, pe care mulți o consideră insuficientă.

 

Beton celular poate fi folosit pentru construirea unui lintel - un astfel de fascicul va distribui perfect greutatea peretelui la zidărie pe ambele părți ale deschiderii. Pe lângă construcțiile exterioare și interioare, betonul celular va fi util și pentru lucrările de finisare. Ideală pentru construcția de dulapuri încorporate și de cămine. De asemenea, poate fi folosit pentru a construi rafturi în bucătărie și pe paliere, precum și pentru a construi o cămară sau un atelier de casă în garaj - rafturile din beton celular vor susține obiecte grele.

IdoSell Trusted Reviews
4.61 / 5.00 193 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-11-03
Comanda a venit destul de repede, foarte bine ambalat produsul si exact ca si in descriere.
2024-11-02
Am cumpărat frânghie din fibră de cocos. Produsul este de calitate, nu este scump, livrarea este rapida, il recomand!
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel