Salvează în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

FOARFECE DE TINICHEA

( numărul de produse: 5 )

Foarfecele pentru tablă face posibilă tăierea rapidă și comodă a unei varietăți de elemente, ceea ce este esențial pentru renovare, construcții și mici lucrări de bricolaj. Foarfecele universal vă permite să tăiați materialul de-a lungul unei linii drepte, în timp ce foarfecele cu formă este utilizat pentru a tăia diferite forme. Sunt o unealtă la îndemână, cu dimensiuni reduse, astfel încât să încapă în cutia de scule sau în buzunarul pantalonilor. În funcționarea lor folosesc principiul pârghiei cu două brațe - sunt formate din două brațe unite de o axă de pivotare. Ele pot fi folosite pentru a tăia materiale de grosime variabilă, dar nu excesivă - tablă dreaptă sau tinichea. Un element foarte important al foarfecii este mânerul, care trebuie să fie confecționat dintr-un material solid și confortabil, pentru a nu obosi prea mult mâna.

 

Foarfecele pentru tablă se împart în mai multe grupe:

 

Foarfecele universal pentru tablă este cel mai potrivit pentru tăierea simplă a tablei, eventual pentru a face curbe mici. Foarfecele de modelare, care realizează curbe foarte precise în tablă ce urmează a fi tăiată, sunt ideale pentru tăierea unor forme mai complexe.

 

Tăieturile în tablă pot fi făcute din poziții diferite, motiv pentru care producătorii au dezvoltat foarfeci pentru dreptaci sau stângaci. Acestea diferă prin amplasarea raftului de stabilizare pe o anumită parte.

 

Există, de asemenea, o distincție între foarfecile cu o singură pârghie și cele cu două pârghii. Primele sunt asemănătoare foarfecelor normale, în timp ce foarfecele cu dublă acțiune au o articulație la îmbinare care face posibilă tăierea unor foi de metal mult mai groase.

 

SELECȚIE DE FOARFECE

 

Atunci când selectați foarfecele, primul lucru la care trebuie să acordați atenție este lama, care ar trebui să fie cât mai dură posibil (întărită prin inducție). Merită ca aceasta să fie acoperită cu substanțe speciale care îi vor crește și mai mult durabilitatea. Foarfecele profesionale sunt de obicei acoperite cu nitrură de titan. Dintre lame, se poate alege între lamele netede - care oferă o suprafață de tăiere uniformă, însă în timpul căreia foaia poate aluneca ușor - și lamele zimțate, care lasă o margine neuniformă, dar care asigură o tăiere mai rapidă și mai precisă.

 

Foarfecele pentru tije se va dovedi util la realizarea armăturilor pentru fundații și la construirea de garduri. Foarfecele Leapse este alimentat cu energie electrică, ceea ce ușurează și mai mult sarcina utilizatorului. Ele sunt precise și funcționează bine pentru toate tipurile de tăiere. Pe de altă parte, foarfecele pentru benzi metalice sunt deosebit de utile pe șantierele de construcții - sunt foarte ușor de utilizat și permit tăierea benzii chiar și cu o singură mână. Foarfecele de metal electric accelerează munca, sunt comode și sunt recomandate în special pentru prelucrarea metalelor la scară mai mare. Înainte de a face o achiziție, este important să acordați atenție puterii, greutății și alimentării cu energie electrică a acestora. Când vine vorba de putere, există posibilitatea de a alege între foarfeci electrice sau cu baterii. Alegerea puterii depinde de cât de des urmează să fie folosită foarfeca - cu cât mai rar, cu atât mai puțină putere este necesară. În ceea ce privește greutatea, o foarfecă pentru tablă prea grea poate îngreuna îndeplinirea sarcinilor, mai ales atunci când se lucrează toată ziua.

IdoSell Trusted Reviews
4.67 / 5.00 30 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-03-24
Produse de calitate și prețuri mici.
2023-09-18
Pret bun, livrare rapida si caliate buna. Compania de top
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania pixel