Salvează în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

VOPSIRE ȘI LĂCUIRE

( numărul de produse: 19 )

Banda de pictor este un element indispensabil atunci când se pictează, la fel ca și folia de pictor. Mai presus de toate, banda de pictor se distinge de alte benzi prin adezivul său mai slab, ceea ce înseamnă că poate fi desprinsă după vopsire fără a deteriora suprafața. Textura sa este aspră, ceea ce împiedică, de asemenea, scurgerea vopselei de pe bandă în timpul vopsitului.

 

GALBEN vs. ALBASTRU

 

Puteți găsi la vânzare două tipuri de bază de bandă de vopsitor, colorate în galben și albastru. Banda galbenă este potrivită pentru majoritatea lucrărilor de vopsire care se fac în interior. Trebuie să nu uitați să o desprindeți destul de repede, cu cât se lipește mai mult timp, cu atât crește riscul ca aceasta să deterioreze suprafața vopsită atunci când este desprinsă. De asemenea, este cunoscută și sub denumirea de bandă de hârtie de zugrav și vine în mai multe lățimi. Cu o gamă variată de dimensiuni, vă permite să creați o varietate de modele interesante pe pereți. În plus, bineînțeles, poate fi folosită și pentru a picta linii egale sau pentru a separa două culori.

 

Banda albastră, pe de altă parte, este potrivită pentru lucrări în exterior, în zonele expuse la soare. Ea poate fi desprinsă după o perioadă mai lungă de timp și nu va deteriora suprafața vopsită. Banda de vopsitor albastră este rezistentă la razele UV, motiv pentru care este adesea folosită pentru ramele ușilor și ferestrelor și poate fi îndepărtată după până la trei săptămâni. Mai presus de toate, nu absoarbe apa.

 

CUM SĂ ALEGI O BANDĂ DE PICTOR BUNĂ

 

Atunci când alegeți o bandă de vopsitor, este important să verificați rezistența adezivului și tipul de impregnant utilizat. Rezistența adezivului joacă un rol decisiv în ceea ce privește durata de timp în care banda va putea rămâne pe o anumită suprafață - dacă aceasta se lipește ferm sau se desprinde rapid. Benzile de vopsitor disponibile în prezent pot avea două tipuri de adeziv: acrilic sau cauciuc. Adezivul din cauciuc este rezistent la solvenții pe care îi conțin vopselele pe bază de apă și ulei, dar nu va fi întotdeauna cea mai bună alegere. Acesta se învechește rapid, așa că foarte des lasă urme atunci când banda se rupe, ceea ce nu se întâmplă cu adezivul acrilic.

 

Tipul de impermeabilizare, pe de altă parte, determină dacă vopseaua se va scurge prin ea. Pe piață, puteți găsi benzi pentru diferite tipuri de vopsea, care diferă prin impregnantul folosit. Un agent bun ar trebui să fie rezistent la diferite tipuri de vopsea, precum și la solvenți. Un alt criteriu în alegerea unei benzi de vopsitor este tipul - galben sau albastru. Benzile galbene sunt dedicate utilizării în interiorul unei clădiri, în timp ce benzile albastre sunt folosite la exterior. Un alt tip de bandă este cea curbată, care este mai flexibilă și poate fi aplicată chiar și pe forme rotunde. Cu toate acestea, ele nu sunt ușor de aplicat și necesită o anumită practică. Benzile de pictor curbate sunt folosite pentru a acoperi curbele.

 

VOPSIREA ȘI ÎNDEPĂRTAREA BENZII FĂRĂ A DETERIORA SUPRAFAȚA

 

Prin aplicarea și desprinderea benzii de vopsitor în mod greșit, o suprafață proaspăt vopsită poate fi ușor deteriorată. Înainte de a aplica orice tip de bandă, verificați dacă aceasta este potrivită pentru aplicarea pe o suprafață umedă sau uscată. Aceasta este singura modalitate de a evita deteriorarea vizibilă și nervii asociați cu stricarea rezultatului final.

 

Este esențial să curățați în prealabil suprafața și să verificați dacă nu a rămas praf sau murdărie pe ea, ceea ce va accelera desprinderea benzii. Adezivul va funcționa corect doar pe un substrat curat. Atunci când folosiți bandă de vopsitor pe piese din lemn, este, de asemenea, o idee bună să degresați suprafața pentru a evita să fiți nevoiți să aplicați din nou și din nou bucăți noi de bandă și să fiți nevoiți să faceți multe corecturi. Lipirea și deslipirea constantă a benzii va estompa în cele din urmă liniile.

 

Atunci când îndepărtați banda, ghidați-vă după tipul de bandă. Benzile de pictor din hârtie trebuie îndepărtate doar după ce vopseaua s-a uscat puțin. Versiunile impregnate, pe de altă parte, trebuie îndepărtate imediat ce pictura este finalizată și de pe suprafața încă umedă. Timpul de dezlipire trebuie, de asemenea, adaptat la tipul de vopsea utilizat în timpul vopsitului. Pentru vopselele din latex, de exemplu, banda trebuie îndepărtată înainte ca vopseaua să aibă timp să se usuce, altfel banda și vopseaua se vor desprinde împreună.

IdoSell Trusted Reviews
4.67 / 5.00 30 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-02-22
transportul mi s-a parut un pic aiurea.ridicare din nu stiu ce magazin.care nu a avut bunul simt sa trimita un mesaj ca a ajuns produsul
2023-09-18
Pret bun, livrare rapida si caliate buna. Compania de top
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania pixel