PENSULE

( numărul de produse: 62 )

Pensule sunt accesoriile de bază pentru vopsit pentru lucrări de interior și exterior. Sunt utilizate pentru aplicarea de grunduri, vopsele, lacuri sau impregnații. În funcție de scopul lor, acestea variază în ceea ce privește dimensiunea, construcția și perii. Fiecare perie este formată din perii împachetați, un mâner și un capac (accesoriu). Periile sunt fabricate din păr de animale, peri naturali, fibre vegetale sau fibre sintetice. Mânerul de formă ergonomică este de obicei din lemn sau plastic. Ferula atașează periile la mâner și este de obicei din metal. Perii pentru aplicarea impregnanților și a coloranților folosesc capace de cupru sau de plastic, care împiedică o reacție chimică între capac și produsul aplicat.

 

APLICAREA PERIEI

 

Pensulele de vopsit sunt utilizate în principal pentru a aplica vopseaua pe pereții interiori și exteriori. De asemenea, poate fi folosit pentru a vopsi radiatoare, țevi, fitinguri, mulaje, piese din lemn, precum și pentru a efectua lucrări de finisare fină. Cel mai frecvent tip de perie este perie platăcunoscut și ca perie engleză. Excelent pentru vopsirea suprafețelor mari. Pentru vopsirea radiatoarelor, vor funcționa bine următoarele perie calorifer numit unghiular sau escroc. Ideal pentru vopsirea radiatoarelor și a țevilor, locuri care sunt adesea înguste și greu accesibile. Acest tip de perie are un mâner curbat la nivelul capacului, de unde și denumirea de perie înclinată. Este o pensulă plată, dar destul de îngustă, astfel încât poate fi utilizată și pentru lucrări de pictură precise, de exemplu în colțurile camerelor.

 

Pensulă de glazură este, de obicei, o perie plată ale cărei peri sunt o combinație de peri naturali și sintetici. Cu toate acestea, atunci când aplicați cele mai multe pete sau lacuri, puteți folosi în siguranță pensule realizate în întregime dintr-un singur tip de peri. Pentru aplicarea de hidroizolații și coloranți, o alegere mai bună ar fi doar peri sintetici.

 

 

Atunci când alegeți o perie, tipul de preparat care urmează să fie utilizat poate juca, de asemenea, un rol important. Pentru vopselele din latex pe bază de apă și lacurile pe bază de apă, este recomandabil să alegeți pensule cu peri sintetici. Pe de altă parte, pensulele pentru vopselele acrilice pe bază de apă ar trebui să fie cel puțin jumătate din peri artificiali - acest lucru va reduce absorbția materialului specific în peri. Vopselele și lacurile pe bază de solvenți pot fi aplicate cu o pensulă din peri naturali.

 

ÎNTREȚINEREA ȘI UTILIZAREA PERIILOR

 

Pentru a vă asigura că pensulele durează mult timp și funcționează eficient atunci când pictați, acestea trebuie să fie îngrijite corespunzător. Acest lucru este valabil mai ales pentru perii cu peri naturali, care trebuie să fie pregătiți înainte de prima utilizare - scaldat cu apă clocotită. Înainte de vopsire, este recomandabil să se aplice un grund cu ea, de exemplu, sau să o umezești și să o lucrezi ușor pe o altă suprafață. Acest tratament va îndepărta peri mai slabi din peri și va împiedica depunerea lor pe peretele proaspăt vopsit. O pensulă cu peri naturali trebuie să fie umezită înainte de fiecare utilizare, acest lucru va reduce absorbția vopselei în peri. Pe de altă parte, pensulele de vopsea cu peri artificiali pot fi folosite fără o pregătire prealabilă pentru muncă.

 

 

La vopsire, pensula trebuie să fie scufundată în vopsea pe aproximativ 1/3 din lungimea periilor pentru a obține efectul corect al vopselei sau al altui preparat pe suprafață. Este obligatorie curățarea temeinică a pensulei după fiecare pictură. În cazul produselor pe bază de apă, este suficient să folosiți apă caldă în acest scop. Alte tipuri de vopsele, lacuri și impregnații trebuie spălate cu diluantul indicat de producătorul produsului menționat mai sus. După spălarea reziduurilor, peria trebuie clătită cu apă caldă și uscată în poziție suspendată, cu peri în jos.

IdoSell Trusted Reviews
4.48 / 5.00 60 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-13
Good and fast delivery
2024-07-02
S-a potrivit caracteristicilor
Viziteaza site-ul Kotarbau.ro pe ShopMania
pixel